Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 09. 10:56, péntek | Bulvár

Férje ellen vallott a bíróságon Hosszú Katinka

Férje ellen vallott a bíróságon Hosszú Katinka

Érdekes részletet derített ki a Blikk, amely beszámolt arról a személyiségi jogi perről, amelyet Darren Ward úszóedző indított Shane Tusup ellen. A bíróságon tanúként megjelenő Hosszú Katinka ugyanis férje ellen vallott.

Tusup 2017 áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és meglökte párjával közös úszóklubja, az Iron Aquatics akkori trénerét, Darren Wardot. A skótnak az volt a bűne, hogy nem nevezte be a férfiváltót a versenyre.

„Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!" – ordította az amerikai, akit később beperelt egykori munkatársa. A Fővárosi Törvényszéken tegnap első fokon hirdettek ítéletet az ügyben. A bíró kimondta: Tusupnak (29) bocsánatot kell kérnie – magánlevélben – a becsületsértésért, s a 135 ezer forintos perköltséget is muszáj megtérítenie. Ugyanakkor azt nem látta bizonyítottnak a bíróság, hogy a „megöllek"-et valóban Wardnak mondta az amerikai. Tusup azzal magyarázta a kifejezést, hogy ez nála amolyan indulatszó, végülis a „lekicsinylő" lökésért marasztalták el, ezt minősítették becsületsértésnek.

A jelenleg Új-Zélandon dolgozó Ward jogi képviselője felidézte: Tusup azzal védekezett, hogy Debrecenben félelmében cselekedett. Ezzel szemben Hosszú azt vallotta, a skót szakember egyáltalán nem közeledett dühösen, feldúltan a férje felé. Vagyis gyakorlatilag cáfolta Tusup vádjait.

Az egyesület később megvált Wardtól, aki szerint valótlan tájékoztatást adott a sajtó számára Tusupék vállalkozása. Azt kommunikálták, azért nem folytatják a közös munkát, mert több ponton sem egyeztek szakmai elképzeléseik. Ám ebben a témában nem döntött a skót javára a Fővárosi Törvényszék.

A debreceni eset viszont kimerítette a becsületsértés fogalmát. Ward nyilvános bocsánatkérést akart, de a bíró szerint ez feltépte volna a régi sebeket, így Tusupnak magánlevélben kell kifejeznie sajnálkozását.

"Elégedett vagyok az ítélettel, bizonyítani tudtuk az igazunkat." – nyilatkozta röviden Ward.

Forrás: origo.hu

Kép: sztarklikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára