Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 27. 10:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Fokozottan ellenőrzi a piacokat a NAV

Fokozottan ellenőrzi a piacokat a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben ellenőrzi a piacokon, vásárcsarnokokban árusítókat.

A revizorok elsősorban a nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják Győr-Moson-Sopron megyében is. Az önkéntes jogkövetés elősegítésére a NAV előzetesen felhívja az érintettek figyelmét a fokozott ellenőrzésre.

A NAV munkatársainak folyamatos jelenlétére számíthatnak a vállalkozások a megyei vásárokon, piacokon. A tapasztalatok szerint, ugyanis míg az online pénztárgépre kötelezetteknél csökkent a mulasztók száma, addig a kitelepüléseken a kiszabható akár egymillió forintos bírság ellenére még mindig többen kockázatnak, és nyugta nélkül adják termékeiket. A nyári ellenőrzéssorozat alatt Győr-Moson-Sopron megyében a nyugtaadás elmulasztása az esetek nyolcvanöt százalékában piacokhoz, vásárokhoz kötődött.

Az ellenőrzésekre munkaidőtől függetlenül bármikor lehet számítani. A NAV az előzetes kockázatelemzés és a revizorok helyszíni megfigyelése alapján kiválasztott vállalkozásokat vizsgálja.

A kereskedőknek ideiglenes kitelepüléseken nem kötelező online pénztárgépet használni, de kézzel kiállított nyugtát vagy számlát ilyenkor is adni kell a vásárlóknak. Az egyébként pénztárgépet üzemeltetőknek a kitelepülésen kiállított kézi nyugták adatait nem kell utólag rögzíteniük a pénztárgépben, de a könyvelésben természetesen szerepeltetni kell.

A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) „A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai” című információs füzetben bővebb információt találnak az érintettek, illetve segítséget kérhetnek adókötelezettségeik szabályos teljesítéséhez a +36-40/42-42-42-es telefonszámon és a NAV ügyfélszolgálatain.

Címkék: ellenőrzések, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense