Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Január 25. 04:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a Fűts okosan! kampány a levegő tisztaságáért

Folytatódik a Fűts okosan! kampány a levegő tisztaságáért

Folytatódik a Földművelésügyi Minisztérium kampánya a levegő tisztaságáért, a Fűts okosan! kampányban a lakosságot szeretnék megismertetni a helyes fűtési módokkal és a helyes tüzelőanyag- használattal.

A társadalmi célú kampány keretében kedden Nagykovácsiban sajtótájékoztatót tartott V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Nagykovácsi polgármesterével, Kiszelné Mohos Katalinnal közösen.

Az államtitkár hangsúlyozta: szeretnék eloszlatni azt a tévhitet, hogy a rossz levegőt mindig az ipari szennyezés okozza. Lokálisan ugyan mind az ipar, mind a közlekedés szennyezése jelentős, de az ország egészére az mondható el, hogy a levegő minőségét leginkább rontó kisméretű szálló por (10 mikronnál kisebb részecske, PM10) 70 százalékban a lakossági fűtésből kerül a levegőbe - hangsúlyozta V. Németh Zsolt.

A helyes fűtési módot ismertetve elmondta, hogy a keményfát vagy a fa brikettet érdemes előnyben részesíteni, egyben javasolta, hogy lehetőleg ne fűtsenek szénnel, illetve lignittel. Kiemelte, hogy hulladékkal tilos fűteni. Sajnos, sok helyen, a hulladékot is felhasználják fűtésre - jegyezte meg.

V. Németh Zsolt bemutatta a helyszínre hozott mobil mérőautót, amelynek filterein keresztül látni lehet az azonnali mérési eredményeket. Elmondta, hogy Nagykovácsival a minisztérium Herman Ottó Intézete együttműködési megállapodást kötött a levegőminőség javítása érdekében.

A jó környezetminőségnek a legfontosabb eleme a jó minőségű levegő - szögezte le az államtitkár.

Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármestere elmondta: a helyi lakosok számára nagyon fontos, hogy megőrizzék a környék egyik fő értékét, a jó levegőt. Fontosnak nevezte, hogy az önkormányzatok folyamatosan tájékoztassák a lakosságot arról, hogy mit tehetnek a jó levegő megőrzésének az érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.