Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 14. 09:48, csütörtök | PR

Fontos kérdések merülhetnek fel a kormánymű és a kormányszervó javítás körül

Fontos kérdések merülhetnek fel a kormánymű és a kormányszervó javítás körül

Előfordulhat, hogy tanácstalanok vagyunk, ha autónkról van szó. Sokszor ugyanis, nem egyértelmű, például az sem, hogy vajon egyes jelek csak apróbb gondokat jeleznek -

- vagy akár komolyabb, balesetveszélyes meghibásodások hírnökei. A számtalan kérdés jelentős része a kormánymű és a kormányszervó javítás köré tornyosul.

Ezen alkatrészcsoport ugyanis fekete foltként rejti el a meghibásodásokat, a számos, egyértelmű előjel ellenére is.

Valamiért a kormányműre úgy tekintünk, mint egy sérthetetlen, szent alkatrészre, amely csupán végzi a dolgát, de baja biztosan nem lehet. Sajnos azonban ez nincsen így. Akárcsak a motor, a fékrendszer vagy a váltó rendszer, úgy a kormánymű is képes a meghibásodásra.

A kormánymű javítás körül sok kérdés merül fel nap mint nap. Ilyen tanácstalan helyzet, például, hogy ha kopogó hangot hallunk, akkor vigyük-e szerelőhöz a kocsinkat vagy csak egy ártalmatlan kis zaj, ami majd magától abbamarad?

A másik fontos kérdéskör, hogy meddig ha mégis kormányszervó javításra kerülne a sor, mégis milyen összegekre számíthatunk? Pár ezer forintot, vagy több százezer forintot kell majd otthagynunk a szerelésért a szerelőknél? A javítás minden esetben garanciális?

A kormánymű javítás előtt feltett kérdések

Az első tanácstalanságra okot adó tényező tehát, hogy egyáltalán van-e bármiféle hiba a kocsinkban vagy majd lenéznek a szervizbe, hogy esetleg egy normálisnak mondható zaj miatt foglaltam el mások elől az időpontot?! A kormánymű zajai vajon képesek megtréfálni bennünket?

Általánosságban elmondható, hogy ha kopogó, recsegő vagy ropogó hangot hallunk a kormányháztető alól, akkor érdemes mindenképpen szakemberekhez fordulnunk, hiszen ha nem is a kormányművel van a gond, lehet éppen egy másik alkatrész hibásodott meg.

A másik legfontosabb dolog ami az embereket foglalkoztatja, az természetesen a pénz. Vajon a kormánymű javítás mennyibe fog kerülni? Van-e lehetőség több árkategóriás megoldás közül választani? Természetesen, különböző pénztárcafüggő megoldások a kormányszervó esetén is vannak.

A legolcsóbb megoldás mindig a megelőzés, amikor egy pár ezer forintos porvédő gumiharangot vásárolunk, ami megóvja számtalan meghibásodástól a kormányművünket. Ha már megtörtént a baj, akkor használt alkatrészt már 35 ezer forint körül vásárolhatunk, a kormányműfelújításra pedig 50 ezer forint körül számolhatunk. Léteznek gyári felújított kormányművek is, ezek 100-150 ezer forintba kerülnek de vásárolhatunk gyári, új kormányművet is, de ezek 200 ezer forint felett kaphatóak.

Mit kérdezzünk meg, kormánymű javítás esetén, a felújítást végző cégtől?

Meghibásodott kormánymű javítás esetén érdemes megbizonyosodni, hogy a javítást végző cég valóban minőségi munkát csinál és mindent rendeltetésszerűen magára vállal. Ezért jobb ha utána járunk, hogy az összes tömítést cserélik-e, hiszen erre szükség van!

Ha felújított alkatrészt kapunk, az megegyezik-e a gyáriakkal? A számla megléte is fontos, hiszen sokan feketéznek a mai világban is. A garancia pedig csak számlával együtt bizonyítható. Ne bízzunk a „megoldjuk olcsóbban” szlogenekben és mondjunk nemet akkor is ha „számla nélkül olcsóbb lenne”. A megbízhatatlan cégeket kerüljük el!

Érdeklődjünk utána, hogy a hibás alkatrész szállítási költségei hogyan alakulnak. Azt is tudjuk meg, hogy a javításra milyen garancia jár pontosan és mennyi időre szól! Sajnos sok esetben a garancia a cserére nem vonatkozik, ez pedig plusz 20-30 ezer forintot is jelenthet az ügyfeleknek. Az pedig mindenképpen harcoljuk ki, hogy kapjunk a felújítás után porvédő gumiharangokat is!

Ez a kiegészítő ugyanis meghosszabbítja az élettartamát a kormányműnek és elkerülhető a szennyeződés és rozsdásodás. Ne engedjük, hogy egy régit szereljenek vissza, hiszen ez csupán pár ezer forintos tétel és kiegészítőként kötelezően jár a kormánymű felújítások mellé! Legyünk rámenősek, határozottak és körültekintőek, ha egy megbízható kormánymű felújító autó szervizt keresünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.