Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 15. 07:19, kedd | Sport
Forrás: mno.hu

Fortuna kegyére várva

Fortuna kegyére várva

Kedden 11 órakor sorsolják ki Bécsben a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntős csoportjait, illetve a KEK és az EHF-kupa nyolcaddöntőinek párosítását.

Mivel a még versenyben lévő hat magyar csapat többségének továbbjutását már az elmúlt hét végi mérkőzések előtt biztosra vehettük, szombaton és vasárnap nem egy pályán hangzott el: nem is a meccsek, hanem a sorsolás adta lehetőségek jelentik az izgalmat. Amit tovább fokozhat, hogy a kontinentális szövetség, az EHF hétfőn délelőtt nyilvánosságra hozta a kiemelés rendjét.

Pontosabban a Bajnokok Ligájában erre nem volt szükség, hiszen a klubok önmagukat minősítették: a Győri Audi ETO mellett a montenegrói Podgorica, a norvég Larvik és a román Oltchim Valcea elsőként, a dán Midtjylland, a szlovén Krim Ljubljana, a francia Metz és a spanyol Itxako másodikként jutott be a legjobb nyolc közé. A két négyes csoportot úgy állítják össze, hogy mindkettőbe két-két elsőt és másodikat húznak, ügyelve arra, hogy az előző körben egy kvartettben szerepeltek ezúttal elkerüljék egymást.

Ebből adódóan a Győr mellé egy elsőt sorolnak, annak kiléte már egyértelműen meghatározza a további két másodikat, és ez a rendszer három lehetőséget hagy nyitva. Az első szerint az ETO a Podgoricával, a Ljubljanával és az Itxakóval, a második szerint a Larvikkal, a Midtjyllanddal és az Itxakóval, a harmadik szerint a Valceával, a Midtjyllanddal és a Ljubljanával alkotna egy négyest. Talán a második verzió tűnik a legkellemetlenebbnek, egyrészt mert így már a nyolc között szembe kellene nézni a két tavalyi BL-döntőssel, a Larvikkal és az Itxakóval, másrészt mert – elnézést kérve Mehlmann Ibolyától, a szlovének remek jobbátlövőjétől – a leggyengébbnek tűnő alakulat talán a Krim Ljubljana, így nem ártana az ellenfelek között tudni. A dilemma persze elintézhető azzal, hogy a Győr BL-győzelemre, de minimum fináléra vágyik, ebben az esetben pedig a négy közé jutása vetélytárstól függetlenül kötelező.

A KEK-ben és az EHF-kupában egyszerűbb a helyzet, hiszen a nyolcaddöntő tizenhatos mezőnyét két részre osztották. A KEK-ben az első kasztban található a BL-ből ide süllyedt négy csoportharmadik, valamint a Ferencváros és az Alcoa, a másodikban pedig a Debrecen, amelynek így 25 százalék az esélye arra, hogy magyar riválist fogjon ki. Íme a kiemeltek: FTC-Rail Cargo Hungaria, Alcoa FKC, Mar Sagunto (spanyol), HC Leipzig (német), Byåsen Trondheim (norvég), Viborg HK (dán), Randers (dán), Dinamo Volgograd (orosz); majd a második kalap: DVSC, WHC Metalurg (macedón), Zaglebie Lubin (lengyel), Jolidon Cluj (román), Rosztov (orosz), Zvezda Zvenyigorod (orosz), RK Zajecar (szerb), IK Sävehof (svéd).

Az EHF-kupában is összejöhet a Vác–Békéscsaba belharc, hiszen az első kalapba sorolták a Vác mellett a KIF Vejent és a Holstebrót (mindkettő dán), a Mar Alicantét (spanyol), a Nimes-et (francia), a Leverkusent (német), a CSM Bucurestit (román), valamint a Lada Togliattit (orosz), a másodikban pedig ott rekedt a Békéscsaba, az Esbjerg (dán), a Bassin D’Arcachon (francia), a Frankfurter HC (német), a Zalau (román), az Asztrahány (orosz), a Milli Piyango (török) és a Bera Bera Balonmano (spanyol).

Ha a listákat végigböngésszük, láthatjuk, kedden komoly szerep jut Fortunának, mert bár hajlamosak vagyunk elfogadni a klisét, hogy a nemzetközi kupák nyolcaddöntőiben már nincs gyenge ellenfél, ám a fenti névsorok bizonyítják: igenis van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.