Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 11. 06:10, hétfő | Sport

Fucsovics elbukta a meccset

Fucsovics elbukta a meccset

224 perces drámai csatában a svájci Stan Wawrinka 6-4, 6-7, 7-5-re legyőzte Fucsovics Mártont az Indian Wellsben zajló ATP 1000-es tenisztornán.

Fucsovics a meccs alatt sikerrel hárította a svájci két meccslabdáját, de aztán nem bírt a világranglista 40. helyezettjével. Így a következő körben nem játszhat a magyar a svájci Federerrel.

Annak ellenére, hogy karrierje során Fucsovics Mártont először emelték ki (a 29. helyen) egy ATP 1000-es tenisztornán, a magyar versenyző nagyon nehéz sorsolást kapott. A 2. fordulóban a svájci Stan Wawrinka ellen lépett pályára, továbbjutás esetén a következő körben Wawrinka honfitársa, Roger Federer várt volna rá. Mire a Fucsovics-Wawrinka meccs elkezdődött, Federer be is húzta a sajátját, így a svájci fenomén azt figyelhette, ki lesz a következő ellenfele: Wawrinka, vagy a világranglistán 31. Fucsovics?

Az első játszámát szoros küzdelemben 6-4-re Wawrinka nyerte, a másosikban viszont rövídítésben már a magyar volt a jobb (7-6), így több mint 2 órányi játék után jöhetett a döntő szett, amelyet a világranglistán 40. helyezett svájci rögtön egy brékkel kezdett. A következő gémben Fucsovicsnak 3 bréklabdája is volt (15:40-nél kettö), de a magyar versenyző nem tudott élni a lehetőséggel, így Wawrinka 2-0-ra húzott el. A hatodik gémben 2-3-nál Fucsovicsnak 4 bréklabdája is volt (kettő megint 15:40-nél), de nem tudott ezekkel élni. Nagyon kevés hiányzott, de a svájci behúzta ezt a játékot is és ezzel 4-2-re vezetett.

Innentől kezdve a feladat adott volt: Fucsovics saját adogatójátékában nem hibázhatott és egy bréket mindenképpen el kellett volna érnie. 2-4 után a magyar hozta saját szerváját, de a svájci is így tett, 3-5-nél Fucsovics azért adogatott, hogy ne legyen vége a meccsnek. Ebben a játékban Wawrinka eljutott három meccslabdáig, de ezeket a magyar hárította, majd őrült küzdelemben megnyerte a kilencedik játékot. 4-5, de Wawrinka a továbbjutásért adogatott. Ekkor már több mint 3 órája ment a mérkőzés a hármas pályán Indian Wellsben.

Fucsovics harmadszor lépett ugyanabba a folyóba, 15:40-je volt ebben a játékban, azaz két bréklabdája az 5-5-höz. És ekkor jött a dráma! Wawrinka kettős hibát ütött, megvolt a hőn áhított brék, 5-5 lett az állás, 186 perc után új meccs kezdődött. A legfontosabb az volt, hogy Fucsovics ebből a helyzetből hozza saját adogatójátékát. Nem sikerült, Wawrinka visszabrékelt, 5-6, újabb bravúrra volt tehát szükség a magyartól, hogy kiharcolja a tie-breaket. 30:40-nél meg is volt a labda ehhez, majd egyenlő állásnál újabb kettő. Ez sem volt azonban elég, Wawrinka a második meccslabdájához jutott, amit a magyar teniszező hárított, majd újabb brékponthoz jutott. Nem sikerült ezzel sem élnie, a svájci megcsinálta a harmadik meccslabdáját és megnyerte a 224 perces csatát.

ATP 1000, Indian Wells, 2. forduló: Stan Wawrinka - Fucsovics Márton 6-4, 6-7 (5-7), 7-5.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Nikolay Doychinov

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet