Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 30. 08:15, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Görögország a történelem és a tenger szerelmeseinek

Görögország a történelem és a tenger szerelmeseinek

A mediterrán országok évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek a hazai turisták körében.

Közülük is kiemelt helyet foglal el Görögország, mely az ókori kultúra bölcsőjeként vonzza évről-évre a történelem, a páratlan látnivalók, a lélegzetelállító tájak és persze a tenger szerelmeseit.

Az idei úti cél megtalálásakor a legtöbbek számára fontos szempont az is, hogy a menekültútvonalaktól távol helyezkedjen el a választani kívánt helyszín. Görögország e tekintetben remek választásnak bizonyul, ugyanis az utazasnet.hu információi szerint a hazaiak körében kedvelt üdülővárosokban nem kell tartani a problémától. Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet a szakemberek, hogy a főszezonhoz közeledve egyre több szállás lesz foglalt. Ha tehát Görögországban szeretné tölteni az idei, pihenésre szánt időt, akkor megéri mihamarabb lefoglalni a választani kívánt szálláshelyet.

Az apartmanok változatlan népszerűségnek örvendenek!

Ha a görögországi szállások témája kerül szóba, akkor a legtöbb turista egyetért abban, hogy az apartmanok kitűnő választásnak bizonyulnak. Nem csak főzési lehetőséggel állnak rendelkezésre, de valamivel nagyobb szabadságot is ígérnek, mintha valamelyik szállodát választanánk. Családosoknak, baráti társasággal utazóknak mindenképpen a rendkívül kedvező áron elérhető apartmanok javasoltak. Ezek országszerte széles választékban elérhetőek, ám mivel nyaranta általában teljes kapacitással működnek, így célszerű minél előbb foglalni. A görög üdülővárosok az északi területen éppen úgy remek döntésnek számítanak, mintha valamelyik páratlan szépségű sziget mellett tennénk le a voksot. A gazdag görög szigetvilág paradicsomi területei felejthetetlen élményeket kínálnak a tenger rajongói számára.

Fedezze fel a víz alatti világot!

Görögország üdülővárosai nem csak látnivalókkal, fürdőzési lehetőséggel és pezsgő éjszakai élettel várják a kikapcsolódni vágyókat, hanem a víz alatti világ is több helyszínen felfedezhető. Ha az északi területek valamelyikére esne a választás, akkor Sartit mindenképp javasolt felkeresni, itt ugyanis izgalmas búvárkodási lehetőség áll a turisták rendelkezésére. A város Thessalonikitől mindössze 140 kilométerre található, így könnyebben és gyorsabban megközelíthető autóval, mintha a déli területek üdülőhelyeit választanánk.

Paralia: nyüzsgő, fiatalos város látványos tengerparti szakaszokkal

Szintén Észak-Görögország egyik népszerű városa Paralia, mely évtizedek óta turisták ezreit fogadja minden nyáron. Tengerparti sétálóutcái esténként megtelnek, és pezsgő éjszakai élettel várják a kikapcsolódni vágyókat. A pálmafákkal övezett tengerpart homokos és kavicsos részekkel egyaránt áll a fürdőzők rendelkezésére, ráadásul több hosszú móló is benyúlik a tengerbe, ezzel egyedi képet nyújtva a városnak.

Korfu: pihenés és aktív kikapcsolódás egyetlen szigeten

Szeretne elbújni a világ elől, és megtapasztalni, milyen egy halászfaluban tölteni a napokat? Esetleg ennél valami izgalmasabbra és pezsgőbbre vágyna? Nem mondana le az éjszakai szórakozásról sem a nyaralás idején? Korfu tipikusan az a sziget, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kikapcsolódási formát. A csendes falvak mellett nyüzsgő üdülőközpontok is várják a turistákat a „smaragd szigeten”. Az egymást érő luxusszállodák, a gazdag növény-, és állatvilág mellett történelmi nevezetességek is szép számmal megtalálhatóak Korfu turisztikai kínálatában. Görögország népszerű szigete mellett évről-évre sokan teszik le a voksot, s ez idén sincsen másként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt