Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 15. 07:41, kedd | Külföld

Gyerekekre fogott fegyvert egy férfi Sao Paulo-ban

Gyerekekre fogott fegyvert egy férfi Sao Paulo-ban

Az eset szombaton történt Brazíliában, egy Sao Paulo-i iskola előtt. A szülők és a gyerekek anyák napi ünnepségre érkeztek, az utcán állva várták, hogy az iskola kinyisson.

Térfigyelő kamera rögzítette a pillanatot, amikor a 21 éves Elivelton Neves Moreira egy iskola előtt előrántott egy fegyvert, amit az ott álló gyerekekre és szüleikre fogott. Ki akarta rabolni őket.

Az egyik édesanya, a 42 éves Katia da Silva Sastre azonban gyorsan reagált, elővette a táskájából a pisztolyát és lelőtte a támadót. A kétgyerekes édesanya ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt.

A férfi a lövéstől hanyatt esett és a mellkasát fogta. A rendőrnő ekkor félrelökte a férfi fegyverét, majd felvette a földről.

Mindezt a térfigyelő kamera is rögzítette.

A férfit kórházba vitték, ahol azonban később belehalt sérüléseibe - írja a Daily Mail.

Forrás: origo.hu

Kép: hirek.ma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt