Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 19. 14:59, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Győr - Hiányszakmák

Győr - Hiányszakmák

Havonta tízezer forintot kapnak azok a diákok, akik valamelyik úgynevezett hiányszakmát tanulják az oktatási intézményekben. A hiányszakmák körét néhány napja határozta meg a

A jogszabályi előírásnak megfelelően tíz hiányszakmát jelölt meg a regionális képzési bizottság. A következő hónaptól ösztöndíjat kapnak tehát, akik szerkezetlakatosnak, ács-állványozónak, szerszámkészítőnek, gépi forgácsolónak, szakácsnak, szociális gondozónak, hegesztőnek, kőművesnek, szabónak vagy agrárgazdasági gépszerelőnek tanulnak. A juttatás a diákok jövedelmi viszonyaitól függetlenül jár, célja, hogy a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmaválasztásra ösztönözze a fiatalokat.

Azok az általános iskolai végzősök, akik a végleges lista ismeretében döntenek a továbbtanulásról, még figyelembe vehetik ezt a jelentkezésnél. Azok sem késtek el, akik már kitöltötték a felvételi lapokat, hiszen még módosíthatják a megjelölt iskolák sorrendjét. A továbbtanulásnál nem csak a 10 és 30 ezer forint közötti havi juttatást érdemes figyelembe venni a szülőknek, hanem azt is, hogy a hiányszakmákat tanuló gyerekek valószínűleg könnyebben találnak megfelelő fizetéssel állást a munkaerőpiacon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.