Városlista
2018. október 22, hétfő - Előd

Hírek

2018. Október 09. 07:44, kedd | Helyi

Győr is felkarolja az árva állatokat

Győr is felkarolja az árva állatokat

Nem könnyű a Győri Állatmenhely dolgozóinak, hiszen évről-évre közel háromszáz árva négylábút kell befogadniuk és ellátniuk.

Győrben rengeteg az állatbarát, akikre számíthatnak, ráadásul most újabb állandó támogatót szereztek: a város nevében Borkai Zsolt polgármester is a gazdátlan cicák, kutyák mellé állt.

A győriek számára fontosak az árva állatok, és szívükön viselik a menhely sorsát, ezt a városvezetés is látja. Borkai Zsolt polgármester ezért is látogatott el hétfőn délután a Győri Állatmenhelyre, ahová természetesen nem érkezett üres kézzel. A városvezető körbejárta a területet, ahol folyamatosak a fejlesztések – nemrég készült el például a közösségi tér, jelenleg pedig a cicaház bővítésén dolgoznak –, és a több száz lakóval is megismerkedett.

Ezt követően ötszázezer forintot nyújtott át Nagy Péternek, a Győri Állatmenhely vezetőjének, amellyel a város nevében támogatni kívánja az Emberek az Állatokért Alapítványt – a menhely üzemeltetőjét – céljai megvalósításában. – Szeretem az állatokat, és mindig figyelemmel kísérjük a győri lakosok érdeklődését is – mondta Borkai Zsolt arról, miért döntöttek úgy, hogy a menhelynek adományoznak. Hozzátette, reméli, hogy ezzel a pénzösszeggel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sok cica és kutya találjon gazdára. Kiemelte, ez a támogatás nem egyszeri alkalom, a városvezetés ezentúl minden évben szeretné segíteni a menhelyi állatok sorsát, hiszen itt méltó körülmények között élhetnek a gazdátlan ebek és macskák, míg otthonra nem lelnek.

Ez a támogatás hatalmas öröm a Győri Állatmenhely számára. A vezető, Nagy Péter úgy fogalmazott: nekünk a legkisebb segítség is sokat jelent, ez az ötszázezer forintos támogatás különösen. Elmondta, igyekeznek mindig újabb és újabb fejlesztésekbe belevágni, ezekhez pedig pénzre van szükség: nemcsak közösségi teret alakítottak ki és bővítik a cicaházat, többek között állatmentő autót szeretnének vásárolni, amelyhez tárolót is felhúznának. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a felelős állattartás népszerűsítésére, járnak előadást tartani iskolákba és óvodákba, de helyben is szívesen fogadnak kisebb gyerekcsoportokat, akik játékosan tanulhatnak a menhelyről és az állatokról.

A menhely működése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy aligha látunk csatangoló ebeket, cicákat Győr utcáin, ha pedig mégis kóbor állattal találkoznának a lakók, az hamar a menhelyre, onnan pedig gazdihoz kerül. A félmilliós támogatás pedig nagy segítség ahhoz, hogy a dolgozók még jobb körülmények között végezhessék munkájukat, még több árva négylábút juttatva ezzel szerető családhoz.

Szerző: Bodrogi Sára

Fotók: Marcali Gábor

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 22. 08:11, hétfő | Helyi

Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában

Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában Október 26-án pénteken 9 órától 12 óráig várják az érdeklődőket

2018. Október 22. 08:10, hétfő | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - Hétfő, kedd

A hétfői és keddi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2018. Október 21. 06:07, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2018. Október 20. 08:08, szombat | Helyi

Tájékoztató szolgáltatásokról és nyitva tartásokról – 2018. Október 23

Hiba-és kárbejelentés, szolgáltatási hibabejelentő