Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Október 09. 07:44, kedd | Helyi

Győr is felkarolja az árva állatokat

Győr is felkarolja az árva állatokat

Nem könnyű a Győri Állatmenhely dolgozóinak, hiszen évről-évre közel háromszáz árva négylábút kell befogadniuk és ellátniuk.

Győrben rengeteg az állatbarát, akikre számíthatnak, ráadásul most újabb állandó támogatót szereztek: a város nevében Borkai Zsolt polgármester is a gazdátlan cicák, kutyák mellé állt.

A győriek számára fontosak az árva állatok, és szívükön viselik a menhely sorsát, ezt a városvezetés is látja. Borkai Zsolt polgármester ezért is látogatott el hétfőn délután a Győri Állatmenhelyre, ahová természetesen nem érkezett üres kézzel. A városvezető körbejárta a területet, ahol folyamatosak a fejlesztések – nemrég készült el például a közösségi tér, jelenleg pedig a cicaház bővítésén dolgoznak –, és a több száz lakóval is megismerkedett.

Ezt követően ötszázezer forintot nyújtott át Nagy Péternek, a Győri Állatmenhely vezetőjének, amellyel a város nevében támogatni kívánja az Emberek az Állatokért Alapítványt – a menhely üzemeltetőjét – céljai megvalósításában. – Szeretem az állatokat, és mindig figyelemmel kísérjük a győri lakosok érdeklődését is – mondta Borkai Zsolt arról, miért döntöttek úgy, hogy a menhelynek adományoznak. Hozzátette, reméli, hogy ezzel a pénzösszeggel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sok cica és kutya találjon gazdára. Kiemelte, ez a támogatás nem egyszeri alkalom, a városvezetés ezentúl minden évben szeretné segíteni a menhelyi állatok sorsát, hiszen itt méltó körülmények között élhetnek a gazdátlan ebek és macskák, míg otthonra nem lelnek.

Ez a támogatás hatalmas öröm a Győri Állatmenhely számára. A vezető, Nagy Péter úgy fogalmazott: nekünk a legkisebb segítség is sokat jelent, ez az ötszázezer forintos támogatás különösen. Elmondta, igyekeznek mindig újabb és újabb fejlesztésekbe belevágni, ezekhez pedig pénzre van szükség: nemcsak közösségi teret alakítottak ki és bővítik a cicaházat, többek között állatmentő autót szeretnének vásárolni, amelyhez tárolót is felhúznának. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a felelős állattartás népszerűsítésére, járnak előadást tartani iskolákba és óvodákba, de helyben is szívesen fogadnak kisebb gyerekcsoportokat, akik játékosan tanulhatnak a menhelyről és az állatokról.

A menhely működése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy aligha látunk csatangoló ebeket, cicákat Győr utcáin, ha pedig mégis kóbor állattal találkoznának a lakók, az hamar a menhelyre, onnan pedig gazdihoz kerül. A félmilliós támogatás pedig nagy segítség ahhoz, hogy a dolgozók még jobb körülmények között végezhessék munkájukat, még több árva négylábút juttatva ezzel szerető családhoz.

Szerző: Bodrogi Sára

Fotók: Marcali Gábor

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 07:09, péntek | Helyi

205 új parkolóhelyünk lesz

Pénteken, azaz ma déltől használhatjuk az Árpád úti 44. szám alatti parkolóházat.

2018. December 11. 12:28, kedd | Helyi

Madárkalács az Apáczai-karon

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának udvarán a fák-bokrok az adventi időszakban nem fénylő, és nem is harsány, de gondoskodó „karácsonyfákká” válnak, a természetbe olvadó, hasznos díszekkel, madárkalácsokkal.

2018. December 11. 07:56, kedd | Helyi

Győriek a megyei angolverseny élén

Idén a 130 általános iskolás és kisgimnazista jelentkező oldott meg írásbeli feladatokat, a Győr-Moson-Sopron megyei angolversenyen.

2018. December 11. 06:00, kedd | Helyi

Életműdíjat kapott a Győri Nemzeti Színház műszaki vezetője

Hétfőn este adták át a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat Budapesten, a Nemzeti Színházban.