Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 02. 10:59, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 17. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 17. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során hatan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Összeütközött két személyautó április 25-én hétfőn délelőtt Fertőszentmikóson a 85-ös számú főút és a Szent István út kereszteződésében. A kapuvári hivatásos tűzoltók a kocsikat áramtalanították. A balesetben többen megsérültek, négy embert a mentők kórházba szállítottak. A forgalmas útszakaszon a járművek az útpálya egy részét elfoglalták, a műszaki mentés idején félpályás lezárás mellett haladt a forgalom.

Kedden este a pannonhalmi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat Pannonhalmán a Tabán utcába riasztották, ahol egy üres telken tereprendezés közben elvágtak egy gázvezetéket. A tűzoltók ideiglenesen ledugózták a gázcsövet, majd később a gázszolgáltató szakembere véglegesen megszüntette a szivárgást. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szerdán este árokba hajtott és felborult egy személyautó a 83-as főúton Győrszemere és Nagyszentpál között. A műszaki mentéshez a győrszemerei önkéntes tűzoltókat riasztották, akik kerekeire állították és áramtalanították a kocsit. A balesetben senki sem sérült meg.

Csütörtökön délelőtt összeütközött egy személyautó és egy kisteherautó az M85-ös autóúton Kóny térségében, a Győr felé vezető oldal 15-ös kilométerénél. A győri és a csornai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki. A beavatkozás ideje alatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Szombaton reggel felborult egy kisbusz az M1-es autópályán Hegyeshalom közelében, az Ausztria felé vezető pályaoldalon. A leállósávban lévő jármű áramtalanítását a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték. Az utasok közül ketten könnyebben megsérültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

A kapuvári hivatásos tűzoltókat vasárnap délben Vitnyédre a Dózsa György utca egyik családiházához riasztották, ahol a kazánházban papírok és lomok gyulladtak meg mintegy 3 négyzetméteren. A tüzet egy vízsugárral eloltották a tűzoltók, miközben egy 11,5 kg-os gázpalackot is kihoztak az épületből. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.