Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 32. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 32. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során összesen heten sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Augusztus 8-án hétfőn kora reggel ráfutásos balesetben ütközött egymásnak hét személyautó az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelő előtt az Ausztria felé vezető pályaoldalon. A műszaki mentést végző mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben négy ember könnyebben megsérült őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Hétfőn kora délután a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat az 1-es számú főút 170-es km szelvényéhez riasztották Levél határába, ahol két személygépkocsi ütközött. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és a közútkezelő munkatársait kérte a helyszínre, mivel az úttestre fagyálló folyadék került. A balesetben egy ember megsérült, őt kórházba szállították.

A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókat kedden este Bakonyszentlászlóra a Barátság utcába riasztották, ahol egy pincében kigyulladt a fagyasztószekrény. A lakók a tüzet egy porral oltóval eloltották. A tűzoltók átvizsgálták a pincét, áramtalanítottak és átszellőztették a helyiségeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel lehajtott az útról, majd egy fának ütközött egy terepjáró a 150-es úton Bezenye és Mosonmagyaróvár között. Az ütközés következtében a fa az úttestre dőlt. A balesetben a jármű vezetője életét vesztette, utasát könnyebb sérülésekkel a mentők kórházba szállították. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, kiemelték az áldozatot a kocsiból, majd a fát eltávolították az úttestről.

Csütörtökön késő este egy elhagyott épületnek ütközött egy benzin- és gázüzemű személyautó Fertőszentmiklóson a 85-ös főút településen átvezető szakaszán. A baleset következtében a gépjármű és az épület mintegy tizenöt négyzetméteres része kigyulladt. Az oltási munkálatokat és a műszaki mentést a kapuvári és soproni hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók végezték. Három vízsugárral rövid idő alatt elfojtották a lángokat, az épületet átvizsgálták és lehűtötték a kigyulladt gépjármű felforrósodott részeit. A balesetben két ember könnyebben megsérült, őket kórházba szállították. Az érintett útszakaszt a mentési munkálatok ideje alatt lezárták a forgalom előtt.

Pénteken kora délután felborult egy csónak a Mosoni-Dunán, Feketeerdő közelében. A kenu három utasa egy szigetre úszott, ott azonban tűzoltói segítséget kértek. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók egy rocsóval vonultak a helyszínre, megtalálták a bajba jutottakat és a felborult víz alá süllyedt hajójukat is, amit kiemeltek. A tűzoltók a három embert partra szállították, kenujukat a kikötőhelyre vontatták. A balesetben senki sem sérült meg.

Vasárnap délután az út melletti árokba hajtott egy Peresztegről Fertőszentmiklós irányába tartó személygépkocsi a 85-ös főút 63-as kilométerszelvényénél, Pinnye térségében. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A balesetben nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.