Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Augusztus 29. 12:44, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Fotó: Bánhegyi Istvá

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 34. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 34. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Augusztus 22-én hétfőn hajnalban összeütközött egy autószállító tréler és egy személyautó az M1-es autópálya 145-ös kilométerszelvényében, Lébény térségében a Budapest felé vezető pályaoldalon. A tréler az ütközéstől az árokba csapódott és felborult, egyik utasa a helyszínen meghalt. A személyautó két utasa súlyosan megsérült. A műszaki mentést a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították az összetört járműveket.

Kedden kora hajnalban szemétbálák gyulladtak meg Győr külterületén a sashegyi szeméttelepen. A szemétbálák tüzét gyorsan körülhatárolták a győri és pannonhalmi tűzoltók, a munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A lángok további bálákat is veszélyeztettek, de a tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését. A munkát több munkagép is segítette, ezek folyamatosan bontották szét az izzó bálákat a hatékonyabb oltási munkálatok érdekében. A tűzoltók szolgálatváltása a tűzeset helyszínén történt, s az oltás négy vízsugárral még a délelőtt folyamán is folytatódott. Negyven bála vált a tűz martalékává, százötven, a közelben lévő bálát viszont sikerült a tűztől megóvni. A tűzoltók az utómunkálatok során még hőkamerával is átvizsgálták a területet, meggyőződve arról, hogy nincsenek már izzó gócok, s 11 óra után fejezték be a munkát.

Szerdán este két személyautó karambolozott Nagycenknél a 84-es és 85-ös főutak kereszteződésénél. Az ütközés következtében egy ember beszorult járművébe, őt a műszaki mentést végző soproni hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók szabadították ki feszítővágó segítségével, majd a rendőrség kérésére megvilágították a területet a helyszínelés idejére. A balesetben három ember sérült meg, őket kórházba szállították. A műszaki mentés idejére a 84-es út érintett szakaszát lezárták a forgalom elől.

Összeütközött három személygépkocsi csütörtökön este az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 132-es kilométernél. A ráfutásos balesethez Győrből vonultak a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a sztráda érintett szakaszának főváros felé vezető oldalát félpályán lezárták. Az eset során senki nem sérült meg.

Szombaton késő este lángra kapott egy fából készült, harminc négyzetméter alapterületű melléképület Sopronban a Zerge úton. A lángok átterjedtek a mellette lévő lakóépület tetőszerkezetére is. A tüzet a soproni és kapuvári hivatásos tűzoltók fékezték meg több vízsugárral, munkájukat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A házat átvizsgálták a tűzoltók, senki nem tartózkodott bent.

Vasárnap este összeütközött két személygépkocsi Röjtökmuzsaj határában a 8612-es számú út 23-as kilométerszelvényében. Az ütközéstől mindkét jármű az árokba csapódott. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesetben három ember megsérült, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.