Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 08. 12:54, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.nyugat.hu

Győr városa loholt, Szombathely meg éveket vesztett

Győr városa loholt, Szombathely meg éveket vesztett

Évek mentek rá a Győrrel vívott konkurenciaharcra, Ez hangzott el Szombathelyen a Piac & Profit magazin, illetve a vasi megyeszékhely polgármesteri hivatala által szervezett konzultáción.

Molnár Miklós szombathelyi alpolgármester a regionális verseny kapcsán kiemelte: Szombathely éveket vesztegetett el a Győrrel való vetélkedésben, hiszen a vasi megyeszékhelynek alapvetően nem az Audi által is húzott Rába-parti várost kell konkurenciának tekintenie. Szombathely feladata, hogy egy új térségben gondolkodva találja meg a helyét.

Ebben a térségben (régióban) komoly szerep juthat Zalaegerszegnek és Szentgotthárdnak is. Utóbbi az Opel révén elegendő potenciállal bír, míg a zalai városban például szombathelyi cégek is részt vesznek a duális képzés erősítésében, ráadásul ott a felsőoktatás szintjén (az Nyugat-magyarországi Egyetem kihelyezett karán) is foglalkoznak műszaki képzéssel, ami Szombathelyen ugyebár hiánycikk.

A három város egyébként Győr és Kecskemét után létrehozná az ország harmadik járműipari centrumát -írja a nyugat.hu.

Molnár elmondta: első lépésként egy versenyképességi megállapodást kell elfogadnia a feleknek. Ehhez a későbbiekben a szükséges növekedési tervet, illetve a kormánnyal kötött megállapodást is csatolnák. A növekedési tervbe pedig egyebek mellett olyan városfejlesztési és képzési projekteket is beilleszthetnek, melyekből Szombathely rengeteget profitálhat. Ahogy Molnár fogalmazott: minderre most "„óriási sansz van”.

Bővebben a nyugat.hu oldalon olvashatnak a témáról.

Címkék: győr, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak