Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. December 05. 16:42, szerda | Helyi

Győrbe látogatott az örmény Mikulás

Győrbe látogatott az örmény Mikulás

Idén is találkozott az örmény Mikulás a gyerekekkel, aki szerdán érkezett meg a győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat belvárosi székhelyére.

Hatszáz Mikulás-csomag, hatszáz szelet pizza és édesség várta a gyerekeket a győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából. A szervezet belvárosi székhelyén az örmény Mikulás adta át a csomagokat a megjelent fiataloknak.

A szervezők pedig személyesen vitték el azoknak az ajándékokat, akik nem tudtak jelen lenni: a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon, a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola, az Abdai Zrínyi Ilona Általános iskola, a Darnózseli Általános iskola és Zeneiskola, valamint a Győri Anya-Csecsemő és Gyermekotthon gyermekeinek.

Agekjan Ajasztán, az örmény önkormányzat elnöke elmondta, jószívű támogatók, szponzorok és a győri önkormányzat segítségével sikerült immár tizenhatodik alkalommal meglepetést okozni a győri gyerekeknek Mikulás-nap alkalmából. Amikor az elnökasszony tolókocsiba kényszerült, akkor határozta el, ha meggyógyul, segíteni fogja a beteg, rászoruló gyerekeket. Évről-évre egyre több gyermeknek okoznak örömet – árulta el az örmény hölgy. Nem csak Mikulás ünnepén, de az év többi napján is számíthatnak rá, ha szükség van rá, szívesen a jó ügy mellé áll. A lurkók pedig rajzokkal, versekkel, énekkel, egy-egy mosollyal köszönik meg az örmények nagylelkűségét.

Az örmény gyerekekhez a hagyományok szerint december 31-én szilveszter éjszaka érkezik a Mikulás – mesélte el az elnökasszony. Mivel ő és a családja 34 éve élnek Magyarországon, alkalmazkodtak az itteni ünnepekhez, szokásokhoz, így a december 6-ai Mikulás naphoz is.

Földvári Gabriella

Forrás: gyorplusz.hu
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 00:00, csütörtök | Helyi

I. Arrabona Állásbörze-2019. március 1. Győr, ETO Park Élményközpont

Nincs munkahelyed, vagy váltanál? Szeretnél több lehetőségről egy helyen tájékozódni? LÁTOGASS EL ÁLLÁSBÖRZÉNKRE, és tedd fel kérdéseid a régió legjelentősebb munkaadóinak. Regisztrálj a helyszínen, és NYERJ LAPTOPOT!

2019. Február 20. 14:54, szerda | Helyi

Tűz ütött ki egy győri óvodában

Az ott tartózkodóknak sikerült még időben elhagyniuk az épületet- számolt be honlapján a Országos Katasztrófavédelemi Igazgatóság.

2019. Február 19. 15:30, kedd | Helyi

Húsvétra elkészül a belvárosi keresztút

A Győr belvárosi szabadtéri keresztút a Győri Egyházmegye, az önkormányzat, valamint elkötelezett helyi vállalkozók összefogásából, kortárs alkotók közreműködésével készül. Az Európában egyedülálló projekt részleteiről kedde

2019. Február 19. 12:30, kedd | Helyi

Hamarabb épülhet a vízi élményparkunk, kiemelt beruházása lett Győrnek

A Modern Városok Program aktualitásairól – köztük a kórház melletti parkolólemezről - is beszélt Borkai Zsolt polgármester a Győrplusz Rádióban. A napokban kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a vízi élménypark megvalósít