Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Szeptember 21. 16:07, szerda | Helyi
Forrás: V

Győrben is fellép a Grúz Állami Népi Együttes!

Győrben is fellép a Grúz Állami Népi Együttes!

November 6-án 15:00 és 19:00 órai kezdettel Győrben, a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán lép fel a Grúz Állami Népi Együttes - SUKHISHVILI című produkciójával.

14 év után újra Magyarországon a Grúzok. 2016-ban a 70 éves Sukhishvili Grúz Állami Népi Együttes turnézik hazánkban.

A “Sukhishvili” Grúz Állami Népi Együttes mely az első hivatásos állami tánccsoport volt Grúziában, hivatalosan 1945-ben alapította Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili.

Nino Ramishvili és Iliko Sukhishvili elválaszthatatlan partnerek voltak úgy a színpadon, mint a magánéletben. Eltökéltséggel és új ötletekkel telve, megvalósították az álmukat, melynek eredményeként létrehozták a társulatot. A közös életük egy kreativitással teli kaland volt, mely táncosok generáción keresztül teljesedett ki.

Teljes mértékben nekik köszönhető, hogy a grúz nemzeti tánc az egész világon ismertté vált.

1985-ben, Iliko Sukhishvili halála után, Tengiz Sukhushvili (1938-2007), addigi táncos, lett a társulat művészeti igazgatója, így folytatva a családi hagyományt.

Jelenleg Tengiz Sukhishvili lánya, a társulat alapítóinak unokája, Nino Sukhishvili a főigazgató vezeti a társulatot; az ifjabb Iliko Sukhishvili, az alapítók fiúunokája pedig a művészeti igazgató és a vezető koreográfus.

1945 óta a Sukhishvili család három generációja szentelte az életét a Grúz Állami Népi Együttesnek.

A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett fel többek közt Sydney Operaházban, az Albert Hall-ban, a Coliseumban, a Metropolitan Operaházban és sok más híres helyszínen. A Grúz Állami Népi Együttes volt az első és az egyetlen népi társulat, mely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Teatro Alla Scala-ban felléphetett. Példátlan esemény volt: a függönyöket 14 alkalommal húzták fel, ami egy megdönthetetlen rekord.

A 70 éves jubíleuemát ünneplő Grúz Állami Népi Együttes élőzenével kísért kétórás műsora a grúz nép harcáról, szenvedéséről és hősiességéről szóló történet. Mesés jelmezek és gyönyörű koreográfia mutatja be a grúzok lelkét: a férfiak meglepetést okoznak a temperamentumukkal és az egyszerre harcias és nemes természetük bemutatásával. Hihetetlen képességeik lenyűgöző példái a keménytalp nélküli puha bőrcipőikben, lábujjon bemutatott forgások és ugrások, vagy a két szívdobbanás között lezajló fél térden bemutatott pörgéseik. Lélegzetelállítóan gyönyörű nők suhannak a színpadon és bájos táncukkal magával ragadják a nézőket. A műsor a grúz történelmet állítja közönségpróba elé. A grúz lélek sajátosságai izgalomba hozzák a nézőket és felejthetetlen élményekkel töltik meg a szívüket.

A Grúz Állami Népi Együttes folyamatosan megújította a grúz táncot, mivel a társulat nem tánc múzeum, így változnia, fejlődnie és haladnia kell a korral.

A folklór témákat (koreográfia, zene) modernizálják és klasszikus tánc elemekkel töltik meg. Ez teszi a társulatot egyedülállóvá és a többi társulattól eltérővé.

Akik szerették a Mojszejev vagy a Virsky előadásait, azok a Grúz Állami Népi Együttest is imádni fogják.

Biztosak lehetünk abban, hogy egy igazán egyedi, lenyűgöző és minden fizikai realitást meghazudtoló előadás lesz ez. Nem szabad kihagyni. Élvezze Ön is a showt ami Sydneytől Milánóig már mindenhol meghódította a közönséget.

Jegyek szeptember 20-tól kaphatók a Győri Balett jegypénztárában, kizárólag készpénzes fizetéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.