Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 27. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város

GYŐRBEN MÉRIK ÖSSZE ÜGYESSÉGÜKET A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK

GYŐRBEN MÉRIK ÖSSZE ÜGYESSÉGÜKET A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK

Egy évvel ezelőtt Győr nyerte meg a Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóját, megszerezve ezzel a jogot az idei rendezésre. A találkozóra mintegy négyszáz vendég érkezett városunkba az ország számos pontjáról…

A nyár utolsó hétvégéje szokás szerint mozgalmas Győrben. Miközben javában tart a Borfesztivál, a városfelfedező játékkal már csütörtökön megkezdődött a megyei jogú városok győri vetélkedése. Az idei találkozó már a 14-ik a sorban, és azért városunk a rendező, mert a tavalyit a győri önkormányzat csapata nyerte.

A rangos esemény látványos megnyitóját pénteken délelőtt tartották a Dunakapu téren, ahol valamennyi város csapata felsorakozott, és meglepetésként a Győri Audi ETO KC világklasszis játékosaival közös bemelegítésen vettek részt.

Örülök, hogy Győrben köszönthetem Önöket, remélem, nagyon jól érzik majd nálunk magukat!” – kezdte köszöntőjét a házigazda város nevében Radnóti Ákos alpolgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetsége Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottságának elnöke. Mint mondta, nagy szeretettel mutatja meg a szervező város azokat az értékeket, amelyekre győriként büszkék vagyunk, és azokat a létesítményeket, amelyek most a sporttalálkozó, 2017 nyarán pedig már az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál helyszínei lesznek.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége nevében Szita Károly elnök gratulált Győrnek a tavalyi győzelemért, és mondott köszönetet az idei rendezésért. Mint mondta, a sporttalálkozó ötlete 14 évvel ezelőtt Egerben született, s azóta is töretlen a sikere, amely nem csak a vetélkedésre, de egymás és városaink jobb megismerésére is kitűnő alkalom. A két felszólaló egyaránt gratulált a Magyar Olimpiai Csapat tagjainak a riói sikerekhez. „A megyei jogú városok összességében 14 milliárd forinttal támogatják a sportot, legalább ennyivel tehát ők is hozzájárultak a jó szerepléshez.” – hangsúlyozta Szita Károly.

A megnyitót követően kezdődtek a megmérettetések a város számos pontján. A csapatok a nap folyamán többek között mini fociban, strandröplabdában, vízi ügyességi vetélkedőben, kenu versenyben, Radó-szigeti próbákon, sőt gépkocsi-húzásban is megmérkőznek egymással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.