Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 25. 07:15, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Győrben vannak az ország legjobb ügyeletesei

Győrben vannak az ország legjobb ügyeletesei

Először rendezett országos versenyt a katasztrófavédelem az ügyeletek munkatársainak november 21-22-én.

Tizenkilenc megye és a főváros ügyeletvezetői és műveletirányítói mérték össze tudásukat egy éles helyzetet szimulálva a gyakorlatban. Somogy megye adott otthont a kétnapos megméretésnek, amelyet Wéber Antal tűzoltó dandártábornok nyitott meg.

Három ügyeleti helyiségben, szinte azonos időben szólalt meg a telefon, és megkapták az első jelzést a csapatok. A feltételezett szituáció szerint megyéjük székhelyén tűz ütött ki, egy középmagas társasház harmadik emeleti lakásában. Az ingatlant annak idős lakói nem tudták elhagyni. Az épületben élők többségének ugyan sikerült kimenekülni, de az ügyeleteseknek gondoskodniuk kellett nekik melegedőhelyről, a lakók elszállításáról, a mentők és a rendőrök, valamint a közműszolgáltatók értesítéséről. A helyzetet bonyolította, hogy a kárhelyparancsnok – aki a versenyre berendezett ügyeleti helységből rádiózott – arról adott tájékoztatást, hogy az épület átvizsgálása során egy holttestet találtak, így az ügyeleteseknek tűzvizsgálat elrendeléséről is intézkedniük kellett. A verseny forgatókönyvének írói még azzal is bonyolították a helyzetet, hogy a káreset felszámolása során két tűzoltó is rosszul lett, ezt a helyzetet is kezelniük kellett a műveletirányítóknak, akik a munkájukat segítő rendszerek ismeretéből is levizsgáztak egy feladatlap kitöltésével.

Mindeközben befutott egy másik jelzés is, ami egy balesetről adott hírt. A bejelentés szerint felborult egy veszélyes anyagot szállító gépkocsi egy forgalmas útszakaszon. Amikor az ügyeletesek a járművön feltüntetett jelzésre rákérdezve pontos információt kaptak a tartály tartalmáról. A riasztott tűzoltóegységek és a mobil labor a felderítést követően rádión azt jelentette, hogy a folyékony ammónia az élővízbe jutott, így a műveletirányítás a környezetvédelmi hatóság munkatársait is a helyszínre kérte.
A versenyen résztvevő ügyeleteseknek a második napon egy ötven kérdésből álló elméleti teszt során is bizonyítaniuk kellett tudásukat. Az elméleti és gyakorlati tudás mellett rendkívül fontos volt a gyorsaság is, hiszen az összetett gyakorlati feladatok megoldását mérték, így minden másodperc számított.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon helyi és megyei versenyt is rendezünk immár ötödik éve az ügyeleti területen dolgozó tűzoltó kollégáknak, hiszen rendkívül fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkezzenek azon munkatársaink is, akik a káresemények felszámolásának háttértámogatói. A folyamatos tanulásnak, gyakorlatoknak és versenyeknek a mostani országos versenyen is látható az eredménye, hiszen minden kategóriát megnyertek kollégáink, sőt a műveletirányítóknál az első és a második helyen is a győriek végeztek.

Eredmények:

Csapatversenyben első a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, melynek tagjai: Szüts Tamás tűzoltó őrnagy, Béri Róbert tűzoltó törzszászlós és Böröczki Péter tűzoltó zászlós, osztályvezető: Pákai László tűzoltó alezredes.

A második helyezett csapatversenyben Borsod-Abaúj-Zemplén MKI, harmadik Somogy MKI lett.

Egyéni versenyben, ügyeletvezető kategóriában első helyezett: Szüts Tamás tűzoltó őrnagy (Győr-Moson-Sopron MKI)
Egyéni versenyben műveletirányító kategóriában első helyezett Béri Róbert tűzoltó törzszászlós (Győr-Moson-Sopron MKI), második helyezett Böröczki Péter tűzoltó zászlós (Győr-Moson-Sopron MKI)

Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.