Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 27. 11:12, csütörtök | Sport

Győzelem a WRT Weiland Trophy-n

Győzelem a WRT Weiland Trophy-n

Kis Ádám - Mitsubishi Colt EVO
WRT Weinland Trophy - 2016.10.22-23.
Hollabrunn - Ausztria - Levianus Motosport
Interjú Kis Ádám autocross versenyzővel.

Az elmúlt hétvégén Ausztriában voltál autocross versenyen csapatoddal a Levianus Motorsporttal.

A Szombatot adminisztratívval és gépátvétellel kezdtétek, majd szabadedzéssel folytattátok. Vasárnap egy időmérő, két előfutam és egy döntő várt rátok.
Új pálya új kihívás. Mennyire volt elég megtanulni a szabadedzés alatt a pályát, illetve időben mit mentél ott?
- A szabadedzés közepén álltunk fel a rajtrácsra, az egy hetes esőzés meglátszott a pályán, hatalmas sár volt rajta. Nem véletlenül ekkor mentünk fel a pályára és nem a végén, amikor szárazabb volt már, hisz szerettem volna saras pályán gyakorolni a vezetést az autóval. Három kört tehettem meg a Colt-tal mely idő az addigi leggyorsabbnak bizonyult a teljes mezőnyben. Sikerült pontosan és stabilan terelnem a sárban az autót. A csapattal úgy döntöttünk az autó letakarítása után, hogy a szombati napot befejezettnek tekintjük és nem megyünk több kört a pályán.

Győzelem a WRT Weiland Trophy-n

Vasárnap jött az időmérő és két előfutam. Miként sikerültek?
- Az időmérőn négy kört kellett teljesítenünk a nyolc fős mezőnyben. A pálya körülményei ideálisabbak voltak, mint a szombati napon.
Sikerült megnyerni az időmérő edzést. Így pole pozícióból várhattuk az első futam rajtját. Az első előfutam rajtjától kezdve esélyt sem adtam a többi versenyzőnek, és nagy fölénnyel nyertem meg a futamot. Nem sokkal később következett a második előfutam, melyet szintén első helyről indíthattam el. A forgatókönyv hasonlóan alakult, mint az első előfutamban. Mind a két előfutamot mosolyogva autóztam végig, élveztem azt, amit csináltam.

Elkövetkezett a döntő futam, ahol heten álltatok fel a rajtrácsra. Mesélnél, hogy is abszolváltad ezt a futamot?
- Hál Istennek az osztrák rendezők hosszú előfutamokat és döntőt terveztek jó minőségű pályán, amit ezúton is köszönünk nekik. A döntő rajta előtt és a döntő alatt a csapatommal egyeztetve kevésbé spórolósan autóztam, a nézők nagy örömére. Ez azt jelentette, hogy a döntő nyolc köréből az első négyet megpróbáltam maximumon teljesíteni és csak az ötödik körtől kapcsoltam le az ALS-t, melyet az előfutamok során a második körben lekapcsoltam. A csapatomnak köszönhetően az autó 100%-osan működött, technikai hiba nélkül, és időnk volt a futómű beállításokkal foglalkozni mely a jövőre nézve előre lépést jelent számunkra. Természetesen a döntőben rajt-cél győzelmet arattunk. A döntőben futott időm abszolút harmadik lett a teljes mezőnyben, amelyre büszkék lehetünk.

Összességében miként értékeled az osztrák versenyt?
- Nagyon jó éreztük magunkat az ausztriai versenyhétvégén, a fogadtatásunk szenzációs volt, mind a rendezőség, mind a nézők részéről, melyet ezúton köszönünk nekik.

Győzelem a WRT Weiland Trophy-n

Köszönöm a támogatóim segítségét! Agribiotech, Tabmark Kft., Imperium Computer Kft., Belföld Sped Kft., LKL Color Kft., Levianus Kft., Silk Brother Kft., Molnár és Társai Kft., Gearbox.hu, Smasher Training System, Hajoka.hu, Gaszisportvideo.hu, Molnár Enikő grafikus, Hornyák Erik Airbrush, Kiskastély Fogadó - Étterem - Füzesgyarmat, és természetesen a csapatom összes tagjának.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.