Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 19. 14:33, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Tiba Anita

Győzelemre vágyva

Győzelemre vágyva

Ifj. Devecseri Gáborék jelenleg vezetik az Arrabona Rally bajnokság 3-as kategóriáját. Viszont most kicsit másra vágynak, ezért megmérettetik magukat a Rali-Túra Bajnokság utolsó váci futamán.

A verseny előtt arról beszélgettünk Gáborral, hogy mikor kezdődött ez az egész versenyzési láz, és mik a céljaik a túrában.

Mikor kerültél kapcsolatba a rallyval, és milyen autókkal versenyeztél eddig?
- 17 éves korom óta versenyzek, egy jó kis Trabival kezdtem az első öt évet, majd sikerült beülnöm egy Citroen Saxoba navigálni. A Saxoban két évig diktáltam az itinert, majd úgy döntöttem, hogy mégis inkább visszaülök a pilóta székbe. Hozzájutottam egy jó kis Suzukihoz, amivel megint csak két évet küzdöttünk, majd eladtam, és vásároltam egy Citroen Saxot. Igazából csak a 2012-es év maradt ki, mert építgettük a Saxot, de azóta folyamatosan járunk versenyekre.

Az idén hol indultatok, és milyen eredményeket értetek el eddig?
- 2013-ban az Arrabona Rally Club versenyein mutattuk meg leginkább tudásunkat, ahol jelenleg vezetjük a 3-as kategóriában a bajnokságot. Tatabányán is rajthoz álltunk az ARK-ban, de nem jártunk túl sok szerencsével, mert a váltó lefogazott, így az a verseny számunkra igen hamar befejeződött. Jártunk a Rába Ringen, az éjszakai körversenyen, igazából itt Győr környékén mentünk leginkább. Most hétvégén pedig a nagyvázsonyi sprinten indultunk, amolyan tesztnek szántunk, de végül abszolút 15. és kategória elsők lettünk. Úgyhogy most kedvet kaptam más versenyekhez is, ezért minél több futamon szeretnék rajthoz állni.

Akkor túl sokat nem fog pihenni a Citroen Saxo. Nincs vele semmi teendő a váci csata előtt?
- Folyamatosan karban van tartva az autó, túl sok munka most nem lesz vele. Kerékcsapágyat cserélünk, váltóba, motorba olaj és kész is vagyunk. Amitől viszont tartunk, az az eső, tehát még az esőgumit be kell szereznünk, mert nem akarjuk, hogy ezért menjen el egy jó kis verseny.

Úgy láttam, hogy Vácon nem a megszokott navigátoroddal, az édesapáddal indulsz, hanem Nagy Dáviddal. Ki ő, és mi a váltás oka?
- Igen, tényleg édesapámmal szoktam indulni, de ígértem egy idei versenyt Dávidnak, aki nagyon sokat szokott segíteni az autó építgetésében. A váci versenyt tűztem ki célul, úgyhogy most ő fog mellettem ülni. Viszont Városlődön, az Arrabona Rally 6. futamán ismét a megszokott navigátorommal autózok majd.

Milyen eredményt szeretnétek Vácon elérni? Illetve mennyire ismered az ellenfeleidet?
- Ez a verseny kihívás lesz a számunkra, ezért nagyon várjuk már a hétvégét. Abszolút nem ismerem a riválisainkat, de láttam, hogy erős lesz a kategóriánkban a mezőny. Talán a csiki-csukis szerpentin részen előnyt tudunk szerezni az elsőkerék hajtással. Persze mindenki szeretné a dobogós helyezést begyűjteni, mint ahogy mi is. Majd meglátjuk mi lesz, de természetesen nyerni megyünk, és nem adjuk magunkat azért olyan könnyen.

Akkor érezzétek jól magatokat ezen a számotokra teljesen új váci versenyen, szerezettek itt is minél több szurkolót, és ami legfontosabb zsebeljétek be a dobogós helyezést.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Sándor Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.