Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 29. 16:23, szerda | PR

Ha Melbourne, akkor irány Ausztrália!

Ha Melbourne, akkor irány Ausztrália!

Melbourne Sidney után Ausztrália második legjelentősebb városa. Vannak, akik kultúrája miatt San Franciscohoz hasonlítják, mások a luxust és a vele járó méregdrága szolgáltatásokkal azonosítják -

- de legtöbben talán azok vannak, akik a monumentális metropoliszban meglátják a művészi jelleget és a kulturális sokszínűséget.

A statravel.hu Melbourne felkeresését elsősorban annak építészeti alkotásai, fekvése, kulturális és szabadidős lehetőségei miatt ajánlja. Nézzük, mivel üthetjük el az időt a modern kikötővárosban, ahol éjjel sem fogunk unatkozni!

Városnézés Melbourne-ben

Melbourne számos látnivalóval büszkélkedhet, de vannak olyan sarkalatos pontok, melyeket akkor sem érdemes kihagyni, ha csak rövid időt tudunk a városban tölteni. A Queen Victoria Market remek helyszínt teremt a vásárláshoz, de a piac egyébként gasztro-kulturális programjai miatt is nagyon híres. Kihagyhatatlan a neogótikus stílusú St. Paul Cathedral, de természetesen a Melbourne Aquarium is helyet kap a felkeresendők sorában.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy legyen szó a világ bármely nagyvárosáról, a monumentális akváriumok hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nincs ez másként akkor sem, ha Melbourne látnivalóit vesszük sorra, hiszen a létesítmény gazdag növény-és állatvilággal, méretes medencékkel és ritkaságokkal is várja a turistákat.

A városnéző séta során megpihenhetünk a Királyi Botanikus, a Fitzroy és a Carlton kertekben, de Melbourne állatkertjét is felkereshetjük. A belépőárak igen magasak, de a nevezetességek színvonala és érdekessége miatt megéri költeni erre is a városban járva. A City Circle felirattal ellátott villamossal ingyenesen járhatjuk be az egész várost, ami turistaként kifejezetten hasznos lehet.

Kulturális programok Melbourne területén

Az évek során kialakult egyfajta intellektuális image a várossal kapcsolatban, melynek Melbourne időről-időre igyekszik is megfelelni kulturális kínálatával. A kulturális- és sportintézmények mellett számos könyvtár és múzeum közül válogathatunk, de a világszínvonalú vendéglátóhelyek sem hiányozhatnak a szolgáltatások közül. Nem csak az irodalom városaként emlegetik Melbourne-t, hanem a fesztiválok városaként is, hiszen nemzetközi film-és művészeti fesztiválok sokaságát rendezik meg területén.

A balettjáról és szimfonikus zenekaráról is ismert metropolisz üzleti negyedében található az egyedülálló Australian Centre of Moving Image, amely rendezvényeknek is otthont szokott adni. Melbourne egyébként sok turistát vonz az itt megrendezésre kerülő Austral Open tenisztorna, valamint a Forma 1 Grand Prix apropóján is.

A város egész évben nagy népszerűségnek örvend, és még viszonylag magas árai miatt is egyre kedveltebb úti cél. A csúcsszezonnak általában a karácsony környéki időszak szokott számítani, de más hónapokban sem egyszerű megfizethető szálláshelyet találni. Ez már éppen úgy hozzátartozik Melbourne jellegzetességeihez, mint a rendszerint mindenhol elérhető kimagasló színvonal, vagy az izgalmas kulturális kínálat.

A többféle kultúra egymás mellet élésének köszönhetően a gasztronómia is rendkívül változatos. Mindegy, hogy a világ mely tájának ínyencségeit kóstolnánk meg, a metropoliszban garantáltan találunk ehhez megfelelő vendéglátóhelyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt