Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 23. 08:23, hétfő | Külföld

Halálos lövöldözés Torontóban, többen megsebesültek

Halálos lövöldözés Torontóban, többen megsebesültek

Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek vasárnap este egy lövöldözésben Torontóban. A merénylőt lelőtték – írja a BBC.

A rendőrség közlése szerint egy fiatal nő meghalt, tizenhárman pedig megsebesültek. A korábbi hírek még kilenc sérültről szóltak.

Az áldozatok között van egy kislány is, akinek állapota válságos. A sebesültek közül volt, akit a helyszínen láttak el, másokat kórházba szállítottak.

A Sky News szerint egy étterem előtt kezdett el lövöldözni a fekete ruhás támadó, helyi idő szerint este 10-kor a Greektown városrészben.

A rendőrség a merénylőt lelőtte, azt egyelőre nem tudni, mi volt az indítéka.

Fültanúk elmondása szerint 25 lövést lehetett hallani. A lövöldözés Greektown városrészben történt.

John Tory, Toronto polgármestere azt monta: "hozzászoktunk ahhoz, hogy olyan városban élünk, ahol ilyesmi nem történhet meg. Mostanában viszont olyasmik történnek, amikre nem találunk szavakat. Túl sok ember túl könnyen juthat hozzá fegyverekhez."

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Cole Burston

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.