Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 11. 14:12, szerda | Belföld

Halgass ingyenes koncerteket nyáron és világsztárokat a következő évadban

Halgass ingyenes koncerteket nyáron és világsztárokat a következő évadban

Megérdemelt nyári szabadságra megy a főváros egyik legnépszerűbb kulturális intézménye, a Müpa, hogy augusztus 20-tól újra kitárja kapuit rajongói előtt, akiket nyáron sem hagy Müpa-élmény nélkül.

A nagyközönség számára ugyanis augusztus 31-ig ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el több mint 60 koncert és előadás rögzített változata, illetve a Digitális Irodalmi Gyűjtemény hangfelvételei.

A régió egyik legmodernebb kulturális intézménye márciusban mutatta be különleges, az épületet 360 fokban megjelenítő VR-filmjét, a nagy sikerű Budapesti Wagner-napokon debütált az eseménysorozat új, hangképelemző szoftver segítségével készült különleges arculata, a nyárra pedig ingyenesen megtekinthető exkluzív online tartalmakkal, hangfelvételekkel és videóanyagokkal készül.

„Hatalmas büszkeség számunkra, hogy nemcsak a művészeti élet kiválóságai, a hazai alkotók és a világsztárok biztosítanak minket arról, hogy szeretnek itt lenni, de a közönség is évadról évadra megajándékoz minket lelkesedésével és bizalmával. Immár közel 15 ezer tagot számlál Müpa+ hűségprogramunk, és idén rekordszámú bérletet adtunk el a jövő évad előadásaira.” – mondta Káel Csaba vezérigazgató a 2017/2018-as évad kivételes eredményei kapcsán.

A nyári pihenő után, augusztus 20-tól újra nyitva áll az intézmény: a Jazz0820 keretében lendületes jazz köszönti a nemzeti ünnepet és az új évadot, augusztus 24-től 26-ig pedig ismét jön a nyárzáró New Orleans Swingfesztivál, amely ezúttal is kiváló zenészekkel és felejthetetlen koncertekkel vezeti fel a szezont.

A 2018/19-es évadban pedig olyan világsztárokkal folytatódik a sor mint Sir John Eliot Gardiner, Sir Simon Rattle, Gyenyisz Macujev, Midori, Olga Peretyatko, Baráth Emőke és Philippe Jaroussky, Várdai István, Michael Volle és az Akademie für Alte Musik Berlin, Father John Misty vagy épp a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében érkező Ólafur Arnalds és a King's Singers.

További információk a nyáron ingyenesen elérhető programokról: ITT.

Forrás: turizmus.com

Kép: mupa.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő