Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 22. 14:33, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Győri ETO KC

Harcos vagyok, győzni jöttem! – interjú Nora Mörkkel

Harcos vagyok, győzni jöttem! – interjú Nora Mörkkel

Alig változott a Győri Audi ETO KC kerete a tavalyi szezonhoz képest, a legnagyobb igazolás azonban egyértelműen a zöld-fehéreké volt.

A Larvikból Győrbe szerződő Nora Mörk már régóta szerepelt a győri vezetők és szurkolók kívánságlistáján, és most 3 évre elkötelezte magát a Rába-partjára. A norvég világsztár első hivatalos meccsén 7 góllal örvendeztette meg a szurkolókat.

Hogy érzed magad Győrben, megszoktad már a várost?
Remekül vagyok köszönöm! Nagy lépésre szántam el magam azzal, hogy ide igazoltam anno, de egyáltalán nem bánom, örülök, hogy így döntöttem. A város nagyon szép, nem túl nagy, pont az én mértem.

Gondolom, szép számmal akadtak más kérőid is az Audi ETO mellett…
Ez így van, sok csapat hívott magához. Azért döntöttem végül Győr mellett, mert szerintem itt van a legjobb csapat, és itt dolgozik a legjobb edző is. A keret magja évek óta együtt van, a klub pedig stabil. Ennek tudatában nem volt kérdés, hogy melyik kérőt válasszam.

Volt egy hosszú periódus a pályafutásodban, amikor sérült voltál, műtét követett műtétet. Sokan nem tudnak úgy egy ilyen komoly sérülésből visszatérni, mint ahogy Te tetted. Mi a titok?
Attól függetlenül, hogy a lábam nem volt egészséges, én nagyon sok más módon, de edzettem. Megmaradt bennem a sport iránti éhség, hiszen szinte minden meccsen ott voltam, és még azokon kívül is rengeteg meccset néztem meg. Ezek mellett talán az a kulcs, hogy mindégig mentálisan is tréningeztem magam, amíg nem lehettem a pályán.

Sikerült gyorsan beilleszkedned a csapatba?
Napról napja jobban megy minden a lányokkal. Az egész csapat nagyon kedvesen fogadott, mondhatom, tárt karokkal vártak. Mindenki nagyon segítőkész, ami jelentősen segíti a beilleszkedésem.

Hogy mutatnád be magad? Milyen jó tulajdonságaid vannak?
Igazi harcos szellem vagyok és soha, de soha nem adom fel! Ha van valami, amit utálok, az a vereség!

Ki vagy kik voltak azok a csapattársak, akikkel vártad, hogy egy csapatban szerepelhess?
Mindannyiukkal, hiszen azt tudtam, egy igazán remek csapat van itt, tele világsztárokkal. De ha valakit meg kell neveznem, akkor az Heidi Löke!

Mire lehet képes az Audi ETO idén, veled kiegészülve?
Szerintem egy igazi örömökkel teli szezon vár ránk. Remek a csapatunk, egyike a legerősebbeknek, úgyhogy én is kíváncsian várom mennyit sikerült megvalósítani a céljainkból, de én képesnek érzem a csapatot arra, hogy minden címet begyűjtsön.

Mik a személyes céljaid?
Szeretnék hasznos, eredményes tagja lenni a csapatnak, és egy eredményes, sikeres szezont játszani az Audi ETO színeiben. Egyénileg szeretnék még jobb játékos lenni, fejlődni.

Mennyit jelentenek neked a győri szurkolók, az ő buzdításuk?
Egyszerűen hihetetlenek, hogy mindenhova elkísérik a csapatot és szurkolnak nekünk. Rendkívül sok támogatást jelent nekem és a csapatnak is az ő támogatásuk.

Első hazai tétmérkőzésedre készülsz, és épp a Ferencváros látogat Győrbe. Külön készülsz a rangadóra?
Remek érzés lesz az Audi Aréna Győrben pályára lépni, az biztos. A csapattal együtt teljes erőbedobással készülünk, én külön több felvételt is megnézek róluk, az biztos. Korábban már játszottam ellenük, így nagyjából tudom, mire számíthatok.

Sok sikert kívánok Neked és a csapatnak is szombatra. Végezetül áruld el, ki vagy mi hiányzik neked Győrből?
Természetesen az ikertestvérem, Thea, hiszen mi még nem voltunk ennyit egymástól távol!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.