Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Február 25. 13:47, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Három hallgató nyert A jövő fiatal vállalkozója pályázaton

Három hallgató nyert A jövő fiatal vállalkozója pályázaton

Idén is kiosztották "A jövő fiatal vállalkozója" címet február 23-án. A 2009 októberében negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra összesen 117 regisztrált ötletterv érkezett be 24 hazai felsőoktatási intézményből. A legt

A díjat 2006-ban a Dreher Sörgyárak Zrt. hozta létre Társadalmi Felelősségvállalási Programja keretében azzal a céllal, hogy a felsőoktatásban tanuló, ambiciózus fiatalok minél nagyobb mértékű támogatást és esélyt kapjanak arra, hogy innovatív vállalkozásaikat megvalósíthassák.
Dr. Könczöl Erzsébet, a Corvinus Egyetem adjunktusa és a zsűri elnöke elmondta, hogy idén sem volt elég a jó ötlet, hiszen a legjobb terv is önmagában csak papír marad, ha nem párosul hozzá elhivatottság és meggyőző erő. A pályázók kiválasztásánál fontos volt, hogy kiben látják a tényleges vállalkozói hajlamot és a kreativitást.
A zsűri által legjobbnak tartott tíz pályázó angol nyelven mutatta be vállalkozását, és győzte meg a zsűri tagjait vállalkozása egyediségéről, megvalósíthatóságáról, valamint saját rátermettségéről. A szakmai zsűri végül három tehetséges fiatalnak ítélte oda a pályázat díjait.
Az első helyet és a 3 millió forintos fődíjat Vincze Viktor, a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója érdemelte ki. Ötlete egy új költséghatékony technológia, az ún. SOM (System On Module) kidolgozásán alapszik, amely forradalmasíthatja az intelligens helyszíneken (otthon, biztonságtechnika, orvosi diagnosztika, stb.) alkalmazott eszközöket.
Második lett és ezzel 2 millió forinttal, valamint az ING Bank N. V. Magyarország további félmillió forintnyi különdíjával indíthatja vállalkozását Bruder Márton, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója, aki egy környezetvédelmi tanácsadási szolgáltatást valósítana meg vállalkozása keretében, amely az ügyfeleknek az optimális megújuló energiaforrási, illetve vízgazdálkodási lehetőségek választásában segítene.
A harmadik díjat Vázsonyi Miklós, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója vehette át, aki gerincsérült betegek részére tervezett, innovatív rehabilitációs eszköz fejlesztési ötletét kívánja megvalósítani, ehhez egymillió forint támogatást kapott a szakmai zsűritől. A pályázat idén egy különdíjjal is bővült ("Fiatal vállalkozók díja"), amelyet a 2006-os győztes, Kiss Péter a korábbi díjazottak nevében Vázsonyi Miklósnak adott át. A különdíj további félmillió forintos hozzájárulást jelent az idei harmadik helyzett vállakozásának beinídtásához.
A díjazottak a jelentős kezdőtőke mellett fél évig szakmai tanácsadásra is számíthatnak, amelynek keretében jogi, adóügyi és könyvviteli segítséget is kapnak.
A pályázat sikerességének mértékét jelzi a jelentkezők által kitöltött kérdőív eredménye, amely azt mutatja, hogy a fiatalok igénylik az ehhez hasonló megmérettetéseket.
Gary Whitlie, a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy vállalatuk egyik legizgalmasabb kezdeményezésének és talán a legfontosabb társadalmi elkötelezettségének tartja a díjat. Hozzátette: a vállalkozók támogatása minden ország fejlődésének hosszú távú érdeke, s a fejlődő generációnak segítő kezet kell nyújtani.

(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.