Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Szeptember 26. 15:34, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Háromnegyed milliárdos fejlesztés indul Győr belvárosában

Háromnegyed milliárdos fejlesztés indul Győr belvárosában

Közel háromnegyed milliárd forintos, teljes egészében uniós pályázati forrásból finanszírozott belváros-rehabilitációs program indul Győrben.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen elmondta: az utóbbi években több milliárd forintból fejlesztették a városközpontot, ennek eredményeként a település levetette ipari jellegét és fejlett, de múltjára is ügyelő megyeszékhely képét mutatja. A városvezető a korábbi fejlesztések betetőzéseként beszélt a most induló, jövő nyár végén záruló projektről.

A polgármester hangsúlyozta a belvárosi környezet megújítása csak az egyik része a projektnek, emellett fontos, hogy a győriek megismerjék városunk történetét, legendáit, nevezetességeit, mert ezek ismeretében érezhetik igazán Győrt a sajátjuknak. A projekthez ezért soft elemek is társulnak, amelynek keretében olyan programokat szerveznek, mint a tematikus idegenvezetés, a győri legendák felelevenítése, vagy épp a Belvárosi információs tér kialakítása, a győri találmányok, a város híres szülöttei, a helyi ételek táblákon történő bemutatása. A pályázati forrásból lehetőség nyílik civil szervezetek közvetlen támogatására, a „miniprojektekre” vonatkozó pályázati felhívás a tervek szerint még ebben az évben megjelenik, és a helyi identitást erősítő programok támogathatók belőle. A belvárosi funkcióbővítő városrehabilitáció második üteme a tervek szerint 2014 végére fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 12:25, kedd | Helyi

Közönségtalálkozó és kertmozi Nagy Ervinnel, Győrben

Május 22-26. között az Árkád földszinti parkolójának egy része kertmozivá alakul. Látogassatok el egy kis filmezésre, pihenjetek le babzsák fotelekben vagy vigyétek el saját piknik szetteteket.

2019. Május 20. 16:35, hétfő | Helyi

Együttműködést írt alá a kamara és az egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem, hétfőn.

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

2019. Május 19. 08:03, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp május 20-tól