Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 06. 06:33, hétfő | Belföld

Havazhat a Bakonyban

Havazhat a Bakonyban

Hétfő késő délutánig, estig kiadós esőre kell számítani, ráadásul a szél sem veszít az erejéből. Kedden akár talajmenti fagy is előfordulhat, a hét közepén azonban újra felmelegszik az idő - derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzésé

Hétfő: Estig borult időre és további kiadós esőre számíthatunk. Késő délutántól, estétől kezd szakadozni a felhőzet. Az északi szél továbbra is erős lehet. 7 és 12°C között alakul a hőmérséklet.

Kedd: Nyugat felől nagy területen csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Legtovább a Tiszántúlon lehet felhős az ég. Utóbbi tájakon egy-egy zápor is kialakulhat. Erős lesz az ÉNy-i szél. Reggel 1 és 7 fok közé süllyed a hőmérséklet - tehát talajmenti fagy sem kizárt, délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda: Estig többórás napsütésre van kilátás, csak estétől kezdődik erős felhősödés. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök: Borongós idő valószínű sokfelé esővel, záporral. A borús, csapadékos idő hatására csökken a hőmérséklet, délután 10-16 fok lesz.

Péntek: A hajnali párásság megszűnése után változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Délután 15-20 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvége: Szombaton záporokra, zivatarokra, vasárnap viharossá fokozódó szélre, borongós időre és lehűlésre készülhetünk. Marad időjárásunk változékony jellege.
Hat megyére adtak ki figyelmeztetést viharos szél miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztetést a szél miatt. Az itt várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Továbbá azt írták, a tartós esőből nagy területen általában 15-20 mm eső várható, de lokálisan 30 mm-nél is több hullhat. Hétfő délutántól fokozatosan megszűnik a csapadék.

A magasabb hegyeken (az Alpokalja magasabban fekvő részein, a Bakony tetején, az Északi-középhegység ~700-800 m fölötti részein, illetve a Mecsekben) időszakosan átválthat a halmazállapot havas esőre, a csúcsokon hóra is.

Forrás: origo.hu

Címkék: eső, fagy, időjárás, szél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.