Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 25. 09:25, szombat | Belföld
Forrás: mti

Hazahozták Veronából a buszbaleset utolsó súlyos sérültjét

Hazahozták Veronából a buszbaleset utolsó súlyos sérültjét

Megérkezett a veronai buszbaleset hatodik sérültje a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórházba péntek este - közölte az intézmény orvosigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba - tette hozzá Tamás Róbert.

A férfit repülővel hozták Ferihegyre, majd onnan mentőautóval az intézmény sürgősségi osztályára. Állapota a szállítás alatt végig stabil volt - mondta a honvédkórház orvosigazgatója.

Közölte: a férfit jelenleg vizsgálják, "felépülésének megítélése a következő hetekben várható". Arról, hogy a férfi hova kerül - nagy valószínűséggel az intenzív osztályra -, a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Az orvosigazgató tájékoztatása szerint még három sérültet ápolnak az intézményben, két ötven év körüli férfit és egy nőt, mindannyiukat égési sérülésekkel. Közülük a múlt héten érkezett egyik férfinek nagyon súlyos, de nem életveszélyes égési sérülései vannak, több műtétre volt már szüksége. Állapota stabil, a sérüléseihez képest kielégítő - ismertette.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.