Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Április 21. 14:31, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Hazánkba látogat a dalai láma

Hazánkba látogat a dalai láma

Magyarországra látogat a dalai láma szeptemberben. Izing Róbert, a látogatást szervező bizottság referense azt mondta: a vallási vezető – akárcsak a világ más országaiban – nálunk is tanítást tart majd, amelyen több ezer ember vehet

Izing Róbert elmondta: a XIV. dalai láma folyamatosan utazik és tanít a világ különböző pontjain, legutóbb például Svájcban és az Amerikai Egyesült Államokban járt. A buddhista vezető 9-10 ezres stadionokban tart előadást, ez a magyarországi programjában is szerepel.


A dalai láma szeptember 18-án, szombaton az egyetemes értékekről ad elő, másnap pedig egy úgynevezett „public talk" lesz, ahol a közönség kérdéseire válaszol majd. A szervezőbizottság jövő pénteken sajtótájékoztatón számol be a látogatás részleteiről.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 16:05, kedd | Belföld

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás - jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2019. Április 23. 15:32, kedd | Belföld

Két ember meghalt szén-monoxid-mérgezésben Szegeden

Szén-monoxid-mérgezés miatt két ember meghalt, hármat kórházba vittek kedden Szegeden - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

2019. Április 23. 15:00, kedd | Belföld

Újabb bombát hatástalanítanak hétvégén, most a Bozsik Stadionnál

Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap a Bozsik Stadionnál, ezért a XIX. és a XVIII. kerületben is lezárásokra, forgalomkorlátozásra kell készülni. Ez a tömegközlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

2019. Április 23. 14:00, kedd | Belföld

Az ügyészség elutasította a szökött, fegyveres rab panaszát

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) elutasította a Fővárosi Törvényszékről február 15-én megszökött fogvatartott gyanúsítás elleni panaszát - tudatta Keresztes Imre főügyész, a KNYF vezetője hétfőn az MTI-vel.