Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 04. 14:03, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Hétfőtől indul a GyőrBike - Minden információ a cikkben

Hétfőtől indul a GyőrBike - Minden információ a cikkben

Vége az egy hónapos próbaüzemnek, hétfőtől már mindenki használhatja a győri kötött gyűjtésű kerékpárkölcsönző rendszert. A GyőrBike hivatalos átadását csütörtökön délelőtt tartották.

„2015. szeptember 7-től a nagyközönség számára is elérhetővé válik a város új közösségi közlekedési eszköze, a GyőrBike Bérkerékpár Rendszer, amely egy egészséges, környezettudatos és olcsó közlekedési formát kínál az itt élőknek és a turistáknak egyaránt. – mondta el Borkai Zsolt polgármester, aki hozzátette, a 23 állomás, a 256 dokkoló és a 180 városi kerékpár a hét minden napján, napi 24 órában hozzáférhető. „Bízom benne, hogy sikeres lesz a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer városunkban. A próbaüzem tapasztalatai azt mutatják, hogy a győri rendszer egyszerűen és praktikusan használható.”

A GyőrBike használata számos hétköznapi közlekedési helyzetre kínál megoldást, legyen szó iskolába vagy munkába járásról, a napi teendők gondtalan intézéséről vagy éppen turistaként a város nevezetességei közötti gyors és szabad közlekedésről, emellett hozzájárulhat a belváros egyéni gépjármű-forgalmának csökkenéséhez is. A GyőrBike egyik arcaként Forgács Péter színházigazgató kifejtette, a személyes tapasztalata, hogy a győri kerékpárok kényelmesek, jól használhatóak, így a belvárost, akár a színházat is sokan közelíthetik meg ezzel a módszerrel.

A rendszer részleteiről Borbély András, a Cycleme Kft. és Neuzer András a Neuzer Kft. ügyvezetője számolt be. A felhasználási igények figyelembevételével kialakított bérlet- és jegytípusok 14 éves kor fölött bárki számára biztosítják a könnyű és gyors közlekedési lehetőséget a városon belül. Az alkalmi felhasználók napi néhány száz vagy heti 1-2 ezer forintért vehetik igénybe a bicikliket, amelyek használata az első félórában ingyenes. Amennyiben valaki túllépi alkalmanként a fél óra használatot, akkor a további fél órákért már fizetnie kell. Féléves és éves bérleteket is lehet majd vásárolni, ez diákoknak nyolcezer, míg felnőtteknek tízezer forintba kerül majd.

A bérleti konstrukcióra is igaz, hogy az első fél óra használat ingyenes, a további használat pedig már a bérlet árán felül terheli a felhasználók pénztárcáját. Szeptemberben és októberben kedvezményesen lehet bérlethez jutni: az éves, illetve a féléves bérletért 8800, illetve 5700 forintot kérnek, az ugyanilyen időtartamra szóló diákbérletek pedig 7000 és 4600 forintba kerülnek. A bérleti szerződések megkötését a GyőrBike értékesítési pontjain a Baross úti Látogatóközpontban vagy a Széchenyi István Egyetemen, illetve az Árpád út 32/B. szám alatti központi ügyfélszolgálati irodán lehet majd intézni, itt lehet hozzájutni a rendszer használatához szükséges kártyához is, amelyet első alkalommal legalább kétezer forinttal kell feltölteni. A rendszerbe történő regisztráció ingyenes, az alkalmi felhasználók pedig akár a GyőrBike weboldalán, akár az erre alkalmas terminálokon (Vasútállomás, Megyeház tér) megvásárolhatják 1, 3 vagy 7 napos jegyeiket. A bérletvásárlás csak személyes szerződéskötéssel lehetséges.

A GyőrBike rendszer mintegy bruttó 125 millió forintból, 100 százalékos európai uniós támogatással valósult meg. A rendszer kivitelezését a Neuzer Kft. és a Cycleme Kft. alkotta konzorcium végezte el, és az ő feladatuk lesz az üzemeltetés is az elkövetkező 5 évben. További információk és aktualitások a www.gyorbike.hu weboldalon érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.