Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 05. 10:46, péntek | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Hétvégi közlekedési prognózis

Hétvégi közlekedési prognózis

A 2016. február 5. és 2016. február 7. közötti időszakban jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Pénteken
eleinte az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, majd napközben északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és egyre több helyen, délután már a Tiszántúlon is kisüt a nap. Csapadékra egyre inkább a középső és keleti országrészben, legtovább (kora délutánig) az Alföld déli és keleti területein lehet számítani. A legtöbb helyen eső, havas eső, a Dunántúl magasabban fekvő részein és a Dunazug-hegységben eleinte hó is lehet. Az északnyugati szél fokozatosan megélénkül, elsősorban a Dunántúlon lehet erős széllökésekre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére +2 és -4 fok közé hűl le a levegő.


Szombaton
túlnyomóan napos idő várható, az éjszaka képződött ködfoltok napközben feloszlanak. Csapadék nem lesz. A déli szél megélénkül, a Dunántúl északnyugati részein meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Vasárnap
eleinte gyengén felhős idő ígérkezik, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de ez elsősorban magasszintű felhőzet lesz, így több-kevesebb szűrt napsütésre mindenütt számíthatunk. Estétől a Dunántúlon már lehet elszórtan eső, zápor. A déli szél tovább erősödik, a Dunántúl több pontján viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +7 fok között alakul, a szeles Nyugat-, és Észak-Dunántúlon lesz a legmelegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15, az Északi-középhegységben 6 és 9 fok között várható. (forrás: http://www.met.hu)

Az esőtől, ködtől vizes, csúszós utakra kell számítani, s tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság is jelentősen megnő, a többfelé megélénkülő szél ronthatja a járművek menetstabilitását.

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk.


M1
2016. február 1 - 2016. február 7-ig a 12+250-66+500 kilométer-szelvényben mindkét pályatesten a haladósáv zárására kerül sor burkolatjavítás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;
2016. február 1 - 2016. február 7-ig a 12+500-66+500 kilométer-szelvényben mindkét pályatesten az előzősáv és a leállósáv váltakozva történő zárására kerül sor szalagkorlát javítás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell!

A „Kamionstop” 2015. február 6. (szombat) 22 órától február 7. (vasárnap) 22 óráig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.