Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 11. 07:13, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hidegörvény közeledik - VIDEÓVAL

Hidegörvény közeledik - VIDEÓVAL

Észak felől hidegörvény közeledik az ország felé, ami meghatározza a következő napok időjárását - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán közzétett videójában.

Szabó Zsanett meteorológus kifejtette: a Balti-tenger térségtől az Adriai-tengerig egy több középpontú ciklon halad kelet felé, melynek nyomában változatos az időjárás. Hétfő reggelre virradóra Ausztriában több centiméternyi hó hullott, míg délebbre, Horvátországban zivatarok tomboltak az éjjel. Északkelet-Európában igazi téli idő van: kiterjedt hótakaróval és napközben is fagypont alatti értékekkel.

A hideg levegő a következő napokban egyre beljebb nyomul Közép-Európába is, és a záporokat többfelé hózáporok váltják fel.

Magyarországon az éjszaka második felében északnyugaton, nyugaton megnövekszik a felhőzet, amelyből csapadék is előfordul: hő, havas eső, eső egyaránt eshet. A szél többfelé megélénkül.



Kedden hajnalra foltokban átmenetileg köd képződhet. A kora reggeli órákban még északnyugaton, nyugaton, később a középső, délután a keleti tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet. Egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, eső. Megmaradó hónak síkvidéken kicsi a valószínűsége, de főként késő délutántól, az ország északkeleti felén, nagyjából a Győr-Dunaújváros-Békéscsaba vonaltól északkeletre helyenként akár 2 centiméternyi hó is eshet. Többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plus 1 fok, a legmagasabb hőmérséklet 1-7 fok között várható.

Szerdán szakadozik a felhőzet, szórványosan valószínű zápor, hózápor. Hajnalban délnyugaton ónos eső is előfordulhat. A szél néhol megerősödik. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön már távolodik a hidegörvény. A hétvégéig számottevő csapadék sem várható. Szombaton viszont ismét nedvesebb léghullámok éri el a Kárpát-medencét - ismertette a meteorológus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.