Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 19. 15:16, kedd | PR

Hinta: mint anya pocakjában

Hinta: mint anya pocakjában

Pszichológusok szerint a babák azért szeretnek hintázni mert éppen ezt a ringatózó, hintázó érzést érezték 8-9 hónapon keresztül minden nap anya hasában:

ezért szinte mindegy, hogy babahinta, állványos hinta, hintaló, vagy ajtóhinta adja vissza az élményt: a babának (gyereknek) tetszeni fog. Tudj meg mindent a hintáról.

Ezért szeret hintázni


Van valami archaikus (írhatjuk ősinek is) abban, hogy független attól hol születtünk, hány évesek vagyunk, milyen a nemünk: imádunk szeretünk hintázni. Teljesen mindegy, hogy az egy libikóka, egy játszótéri hinta, egy hintaló, vagy egy kifejezetten babáknak készült Adamo hinta: ahogy hintát látunk, szinte azonnal előtör belőlünk a gyermeki én, és azonnal ki kell próbáljuk, meg kell tapasztalnunk a hintázás érzését. Még különösebb ez, ha tudjuk, hogy a világon nagyon kevés olyan „általános” játék van, ami minden kisgyerekre, babára, vagy felnőttre ugyanúgy hat: ez pedig a hinta. Pszichológusok szerint ennek az az oka, hogy anyu hasában éreztünk ilyet. Persze a hinta több mint játék.

Babahinta: több, mint játék


A (baba) hinta több mint játék: nem csak megnyugtatja a babádat, hanem fejleszti az egyensúlyérzéküket is. Kimutatták, hogy azok a babák, akik sokat hintáztak, hamarabb tanultak meg járni, és miután megtanultak, kevesebbszer estek el, sokkal jobb a mozgáskoordinációjuk is. Ez nem meglepő, hiszen a hintázás közben minden érzékszervünket csúcsra járatjuk, miközben kifejezetten élvezzük a hintázást.

A nagy hintakörkép


A baba fejlődését az első pillanattól kezdve végig kíséri a hinta. Újszülött korban érdemes olyan (zenélő) babahintával kényeztetni a babát, amely extra kényelmes, rezgő, és zenélő funkciója van, és mely segít a szinte mindig éhes/álmos babának megnyugodni és elaludni. Az ilyen hinták annyira kényelmesek, hogy benn is lehet hagyni a babádat. Hátrányuk, hogy féléves kortól a baba egyre kevesebbet akar majd benne lenni, hiszen indulna felfedezni.
Ilyenkor kell váltani olyan bébihintára, amelyikben a baba kifejezetten a hintázás élménye miatt tartózkodik, annyi időre. Az Adamo hinta (kül-, és beltéri változatban is kapható) megfelelő választás lehet, de tulajdonképpen bármilyen olyan hinta jó amelyik biztonságos, és szereti a gyerek.
Később érdemes a hintalovak, plüss hintázó állatkák között keresni azt, amelyikben a babád a legjobban érzi majd magát. (Amikor hintát választasz figyelj oda arra, hogy legyen hordozófüle, mert azzal sokkal könnyebben tudod majd magaddal vinni)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt