Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 10. 15:24, szerda | PR

Hogyan fogalmazzunk meg egy levelet, amikor önéletrajzot küldünk a munkáltatónak?

Hogyan fogalmazzunk meg egy levelet, amikor önéletrajzot küldünk a munkáltatónak?

A munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedést nagyban befolyásolja a helyes önéletrajz elkészítése. Miután a dokumentum készítésével megvolnánk, nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy mit -

írjunk az álláshirdetéshez csatolt e-mail címre.Kommunikációs stílusunkat egyből meghatározhatják a HR-esek, éppen ezért kellő odafigyelést igényel a levél megírása. Lényeges szempontnak minősül a levél tárgya.


Lehetőleg ne hagyjuk ki, mert ez nagyban segítheti a pozíciót meghirdető vállalatot abban, hogy miért is írunk neki. A levél tárgya tartalmazza a megpályázott állás pontos megnevezését, és hivatkozási vagy referenciaszámát amennyiben van. Példa mondatként nézzük a következőt: Jelentkezés a meghirdetett recepciós állásra. (Ref. szám: 12345). A levelet mindig megszólítással kezdjük.

Ha van pontos név, akinek az önéletrajzot küldjük, használjuk. Általában a név a pályázati kiírásban szerepel. Amennyiben álláshirdetésre jelentkezünk, de az ajánlatban nem szerepel név, kezdjük így a levél megírását: Tisztelt Hirdető! Lehetőleg ügyeljünk arra, hogy soha ne legyen túl modoros. Példának okaként: Tisztelt Uram/ Hölgyem! A megszólítás után következzen a bevezető szöveg. Ebben röviden, és tömören fogalmazzuk meg, hogy mire jelentkeztünk, és honnan származik a hirdetés, vagy az információ. Írjuk, meg hogy mit csatolunk az e-mail-be,(amit kértek.)

Például: Ezúton megpályázom az Önök által a váci állások oldalon meghirdetett recepciós állást. (Ref. szám: 12345). Kérésüknek megfelelően csatolom önéletrajzomat, és bizonyítványomat. Személyes motivációt akkor érdemes e-mailbe leírni, ha nem kértek külön motivációs levelet tőlünk. Ennek a célja nem más, minthogy magunkra vonjuk a figyelmet, és meggyőzzük a munkáltatót arról, hogy alkalmasak vagyunk a meghirdetett pozíció betöltésére. Ezt maximum 5 mondatban foglaljuk össze, és írjuk le. Végül levelünket zárjuk le, írjuk alá, és adjunk meg elérhetőséget is.

Nem baj, ha önéletrajzunkban már szerepelnek elérhetőségeink, nyugodtan megadhatjuk még egyszer adatainkat. Lehetőségünkhöz mérten röviden, és udvariasan zárjuk le levelünket. A levélírás során mindenesetben kerüljük a feltételes módot. Látható, hogy mindezek eltörpülnek a valódi problémánk, vagyis a munkakeresés mellett, de ezekre a dolgokra is kiemelten figyelnünk kell.

A turizmus ágazat méltán népszerű az állást keresők körében. Rengeteg embernek adott már munkát, és még fog is adni a közeljövőben is. El lehet helyezkedni akár recepciós pozícióban különböző hotelekben, és nagyobb szállodákban. A jelentkezőnek az állás betöltéséhez a legtöbb esetben rendelkeznie kell középiskolai végzettséggel. Egyes vendéglátóhelyek kérhetik akár az OKJ-s képesítést is. A leendő munkavállalónak az alábbi követelményeknek is meg kell felelnie. A jelentkező rendelkezzen jó problémamegoldó képességgel, kiváló kommunikációs készséggel, legyen vendégorientált, és legyen képes csapatban együttdolgozni.

A munkáltató a következőket ajánlhatja fel a munkavállaló számára: versenyképes fizetést, bérezésen kívüli extra juttatásokat, amelyekbe beletartozhat a céges telefon használata, cafeteria, vagy akár kedvezményes sportolási lehetőség is. Általában a napi egyszeri étkezés, valamint a munkaruha is biztosított. Egyik nagy előnye a recepciós állásnak, hogy egy hónapban 15-16 napot kell dolgozni 12 órában.
A hónap másik fele szabad. A szakmára jellemző még a két műszakos munkarend. A nappali műszak a legtöbb helyen reggel 07.00-tól 19.00-ig, és az éjszakai műszak este 19.00-tól másnap 07.00-ig tart. További álláslehetőségek megtalálhatóak a honlapon, vagy a weboldal közösségi oldalain is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.