Városlista
2019. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 22. 11:12, péntek | Helyi

Hogyan tudjuk felszámolni a pollen és allergia gondokat?

Hogyan tudjuk felszámolni a pollen és allergia gondokat?

Megkezdődött március beköszöntével a tavasz, kibontják rügyeiket a fák, kibújnak a földből a virágok, melegedik az idő, az emberek hangulata érezhetően megváltozik.

Sokunknak azonban a tavasz nem csak a jót hozza, megkezdődik a pollenszezon, ami nagyon sok ember életét keseríti meg. Nem lehet nyugtunk sem kint a szabadban, sem otthonunk meghitt nyugalmában, hiszen szellőztetésre kell nyitni az ablakokat. Vagy mégsem? Létezik más megoldás?

Mik az allergia tünetei?

A szálló polleneket belélegezve, a szervezetünk immunrendszere fokozottan reagál. A légúti allergia leterheli az egész tüdőt, a hörgőket, begyullad az orrnyálkahártya, szem, esetenként a fül. Nehézlégzés, orrfolyás, fokozott köpetürítés, légzéskor jelentkező sípoló hang, szem viszketése, kivörösödése, esetenként fülgyulladás is felléphet. A közérzetünk levert, tempónk visszafogott, az éjszakai alvások sem jelentenek megnyugvást, nem töltődünk fel energiával.

A megelőzés fontos, gondoljunk a jövőre!

Amikor költözünk, házat vásárolunk, netán építkezünk, érdemes előre tervezni. A modern hővisszanyerős szellőztetőrendszerre érdemes befektetésként tekinteni, ahol nemcsak a pénzünk térül meg az évek alatt a csökkenő energiafelhasználás miatt, de az egészségünk megőrzésében is igen nagy segítség lesz. Egyszer csak azt vesszük észre az idő múlásával, hogy kevesebbet költünk fűtésre télen, nyáron pedig kevesebbszer kapcsoljuk be a légkondicionáló berendezéseinket.

Családunk egészségét is hosszútávra biztosítjuk, hiszen ha még nincsenek gyermekeink, egy olyan környezetben fognak felnőni, ahol ismeretlen lesz számukra a külső környezetből érkező allergének okozta betegségek, vagy téli fűtésszezon alkalmával a száraz levegő okozta problémák sorozata.

A hővisszanyerő szellőztetőrendszer egészségesebbé teszi a szoba levegőjét!

Nemcsak a tavaszi, de az egész nyáron át tartó allergiaszezont kellemesebbé varázsolhatjuk, ha a hővisszanyerő szellőztetőrendszert beépíttetjük az otthonunkba. A rekkenő hőséget kint tartva a légkondicionáló berendezés használatát mellett kellemes, hűvös helyiségeket garantál a Zehnder, ráadásul a szellőztető berendezés szűrőinek hála, a kinti világból érkező allergén anyagokat távol tartja a benti paradicsomi körülményektől. Ismét kaphatunk levegőt különösebb betegség nélkül, alvásunk is kellemesebb, pihentetőbb lesz, megváltozik a közérzetünk, energiával telve vágunk neki a nyárnak, hiszen tudjuk, hogy van egy olyan hely a világon, ahol nem ér minket utol a pollenek okozta allergiás reakció!

Bónuszként nemcsak az allergéneket tarthatjuk távol, hanem ha nagyvárosban élünk, netán vidéki környezetben, ahol a környező szomszédok mindegyikénél található valamilyen haszonállat, a szagokat is kiszűrheti a rendszer, amit egy szellőztetéssel biztos nem sikerülne elkerülni, hogy bejusson a lakásba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 07:56, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp április 22-től

2019. Április 21. 07:53, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 16. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Április 20. 07:30, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap, hétfő

A szombati, vasárnapi és hétfői élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2019. Április 19. 07:01, péntek | Helyi

TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSOKRÓL ÉS NYITVA TARTÁSOKRÓL – HÚSVÉT

Hiba-és kárbejelentés, szolgáltatási hibabejelentő