Városlista
2019. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. Január 09. 00:48, szerda | PR

Hogyan válasszunk fürdőszobai tükröt?

Hogyan válasszunk fürdőszobai tükröt?

A fürdőszoba megtervezése során nagy hangsúlyt fektetünk a burkolatok és a szaniterek kiválasztására. A fürdőszoba bútorok mellett a megfelelő tükör megtalálása sem könnyű feladat. Szánjunk rá időt!

Azért, hogy a fürdőszobánk ne csak stílusos legyen, hanem minden szempontból passzoljon hozzánk, már a tervezési szakaszban is bizonyos részletekre figyelnünk kell, például a saját és többi családtagunk fürdőszobai szokásaira, mert így lehet mindenki számára jó megoldásokat találnunk. Ez pedig nem csak a kád vagy zuhanyzó kérdés eldöntésében segíthet! Könnyen lehet, hogy dupla mosdóra és széles tükörre lesz szükségünk, vagy épp két vécére... azért, hogy egyszerre többen is készülhessenek a fürdőben.

A fürdőszoba berendezése

A fürdőszoba mérete nagyban meghatározza a lehetőségeinket. Ha kisebb, akkor lehet, hogy olyan okos megoldásokat kell alkalmazunk, mint a Ravak helytakarékos Avocado kádja, és a koncepcióhoz tartozó belógó mosdó. Ha nagyobb, akkor a kétszemélyes sarokkád vagy a szabadon álló kád plusz zuhanyzó kombináció is elfér.

Ha a burkolatok, csempék és törölköző melegítők után sikerült kiválasztani a további fürdőszoba berendezéseket - mint a mosdókagyló, mosdópult, fürdőszobai szekrények -, válasszunk hozzájuk passzoló tükröt is! A fürdőszoba berendezések mellett a világítás megtervezésére is fektessünk hangsúlyt, amely nem csak a tükör megvilágításában merül ki.

A tükör kiválasztása


A fürdőszobai tükröt amellett, hogy megnézzük benne magunkat, használjuk a reggeli készülődés közben sminkeléskor, borotválkozáskor, fogmosáskor, hajszárításkor és frizura készítésekor is. Sokszor észre sem vesszük, hogy "használjuk". Néha csak egy-egy rövid pillantás elég, hogy megnézzük, rendben van-e például a sminkünk. Azt is mondhatjuk, hogy a fürdőszobában a tükör teszi fel a pontot az i-re.

Ha kétszemélyes a mosdónk, akkor két kisebb vagy egy hosszabb tükörre lesz szükségünk, hogy esztétikus és szimmetrikus legyen a fürdőben az elrendezés. Ha egy mosdónk van, akkor is választhatunk nagyobbat, amelyben jobban látjuk magunkat a reggeli készülődés közben. Számít, hogy milyen magasak a családtagok, nem csak azért, hogy milyen magasra kell felhelyezni a tükröt, hanem azért is, hogy mindenki láthassa magát benne. Választhatunk különböző méretű és formájú tükröket a ravak.hu kínálatában, amelyek mind magas minőséget, és esztétikus, letisztult formatervezést képviselnek!

A tükör mindig tágítja a teret, ez is számíthat kisebb fürdők esetében, de figyeljünk, hogy ne dominálja túl a berendezést. Választhatunk keretes és keret nélküli tükröt, valamint kérhetjük beépített polccal is, így extra pakolófelületet nyerhetünk, amely borotválkozás és sminkelés közben kifejezetten jól jöhet. És még egyszer, figyeljünk a megfelelő megvilágításra is, a fények és lámpák okos elhelyezésével elkerülhetjük a beárnyékolást.

A tükör körül mindenképp kell lámpa, ezt rakhatjuk a két oldalára is, vagy felülre. Ha felülre kerül, akkor olyan típust vegyünk, amelynek legalább két feje van. Megkönnyíthetjük a saját dolgunkat azzal, ha eleve beépített világítással rendelkező tükröt vásárolunk, például a Ravaktól. Emellett szükségünk lesz fővilágításra is a fürdőben, és ha lehetséges, mindegyik lámpa külön-külön is kapcsolható legyen, valamint ügyeljünk rá, hogy megfeleljenek a kiválasztott darabok a vízállósági szabványoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 22. 00:42, szerda | PR

Hogy öltöztessük a babát nyáron?

Akár nyáron születik a legkisebb családtag, akár akkor éri el a fél-egy éves kort, a legkisebbeknél még nagy kérdés, mit adjunk rájuk, ha nagy a meleg.

2019. Május 22. 00:41, szerda | PR

Nyakunkon a nyár, most rendelj karszalagot!

Rendezvényszervezők, strandüzemeltetők, fesztiválfőnökök és bulifelelősök, figyelem! Gondoljatok időben az idei szezon beléptetésére, és szerezzetek menő karszalagokat jelentős kedvezménnyel!

2019. Május 22. 00:39, szerda | PR

Mire figyeljünk a raktár bérlése során?

Mire figyeljünk a raktár bérlése során? Milyen esetekben lehet szükségünk raktárra és milyen kritériumoknak kell megfelelnie a raktárhelyiségnek, hogy az hosszútávon is ideális választásnak bizonyuljon?

2019. Május 22. 00:32, szerda | PR

Dohányzóasztalt a nem dohányzóknak is!

Van néhány olyan bútor, amelyek jól átgondolt megválasztásával egészen más kinézetet kölcsönözhetünk otthonunknak.