Városlista
2018. október 23, kedd - Gyöngyi

Hírek

2018. Április 12. 16:19, csütörtök | PR

Hogyan válasszunk sportmelltartót?

Hogyan válasszunk sportmelltartót?

Ha komolyan edzünk - és nemcsak teszünk egy komolyabb sétát, vagy körmöt reszelünk az evezőpadon az edzőteremben - nagyon jól tesszük, ha beszerzünk egy szuper sportmelltartót is a többi sport felszerelésünk mellé.

Vissza a nyolcvanas évekbe

Hatalmas trend most a sportosság, komoly divat irányvonallá vált az athleisure. Igaz, már a nyolcvanas években dúlt egyszer egy edzőterem- és aerobic őrület, amikor az utcán is nyugodtan lehetett sétálgatni tréningruhában. A szezonban voltaképpen ez ismétlődik meg: ha egy élvonalbeli sztárt lefotóznak a paparazzik, nem lehet tudni, hogy éppen edzeni megy, vagy egy társasági eseményre.
Épp ezért könnyű abba a hibába esni, hogy ‘látványsportolókká’ váljunk, azaz menő edző holmikat szerzünk be - szivárványszínű futócipőt, mintás jóganadrágot, edző pólót jó nagy logóval -, de elfeledkezünk a funkcionalitásról. Vannak olyan alapdarabok a sportolás esetén, amelyek kevésbé látványosak, viszont rengeteget hozzátesznek az eredményhez: ilyen a sportmelltartó.

Jógához nem feltétlenül kell, futáshoz elengedhetetlen

A sportoláshoz kifejlesztett verzió jól tart, segít megvédeni a keblek szöveteit, amelyek intenzív rázkódásnak vannak kitéve komolyabb edzés esetén. Különösen futáshoz ajánlott még a kis méretekkel rendelkezőknek is a sportmelltartó viselése.
Vannak, akik lemondanak a futásról, mert nagy fájdalmat okoz nekik a keblek lendületes mozgása - ezen lehet maradéktalanul segíteni egy megfelelő darab kiválasztásával. Ez a fajta melltartó úgy tart, hogy közben a szabad mozgást lehetővé teszi, no és nem szorít.

A verejték elvezetése is fontos feladata az edző holmiknak, és ez a ruhadarab sem kivétel. Ha kimondottan sportoláshoz készített, technikai anyagú melltartót használunk, akkor megvédjük a ‘túlhasználattól’ a további melltartóinkat. Az extra lélegző anyag is hozzájárul a komfortérzetünkhöz.

Hogy egymásra találjunk az ideális sportmelltartóval, a kulcs a méretválasztás. Sokan a ‘való életben’ a nekik szükségesnél nagyobb kosaras melltartót választanak, ezt edzés esetén kerülni kell.
Ha a kosár méretünket ismerjük, és megfelelőt választunk webshopban vagy az üzletben, a váll- és hátpántok már állíthatóak. Nagyon lényeges, hogy ne vágjon be a pánt, de ne is hagyja lazán a kosár részt. A jó sportmelltartónak széles a pántja, így jobban eloszlik a vállon a terhelés, és a pánt nem vágja, dörzsöli a bőrt.

A top formájúból se válasszunk szűket

Ha nagyobb a kebelméretünk, futáshoz a mell körül speciális bevarrt merevítéssel rendelkező darabot válasszunk. Emellett kellemesebb viseletet biztosítanak a varrás nélküli változatok.

Főleg a levágott aljú top formájú - ennél fogva hátul nem csatos - melltartóknál, amelyek a kis méreteknél jellemzőek, fontos szempont még, hogy könnyű-e fel- levenni.
Mivel a sportmelltartók feszesek és szorosak, lehetőleg olyan fazont válasszunk, amelyből tényleg ki tudunk bújni, és nem ‘akadunk el’ öltözködés közben. Ez főleg akkor fordulhat elő, ha kötöttek az ízületeink, nem vagyunk ruganyosságban mérhetőek egy jógatanárhoz - még.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 16. 13:41, kedd | PR

Új üzletágat indított a Jánosik Kft.

Új üzletágat nyitott a több lábon álló, évi több mint 10 milliárd forintos árbevételt elérő Jánosik és Társai Kft.

2018. Szeptember 28. 14:09, péntek | PR

Válj Szuperhőssé - az ágyban is!

Élete során majdnem minden férfival legalább egyszer előfordult már, hogy csődöt mondott az ágyban.

2018. Szeptember 27. 11:24, csütörtök | PR

Így vezesd le a stresszt vezetés közben

A nyári szezon után a legtöbb sofőr szomorúan tapasztalja, hogy az iskolakezdéssel visszatér a megnövekedett forgalom

2018. Szeptember 14. 18:48, péntek | PR

Michelinnél takarít a Jánosik Kft.

Több mint 12 ezer négyzetméteren, irodákat és üzemi épületeket takarít október 1-től, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárában a Jánosik és Társai Kft.