Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 05. 19:00, szerda | Helyi

Hosszú Katinka a kórházban osztogatott adományokat

Hosszú Katinka a kórházban osztogatott adományokat

Az Eurofleet Zrt. pénzjutalommal ismerte el az ápolók és egészségügyi szakdolgozók példamutató elhivatottságát.

Az ápolók és egészségügyi szakdolgozók kiváló munkája nélkül nem működhetne az egészségügy, nem lenne sikeres a gyógyítás.

Immár négy éve támogatja pénzadománnyal a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat az Hovány Alapítványon keresztül az Eurofleet Zrt. Az intézmény 40 ápolója és szakdolgozója részesült 30 ezer forintos jutalomban a cég jóvoltából. Ezen felül kettő szoptatófotelt adományoztak az újszülött osztálynak, illetve három pulzoxymetert az újonnan induló gyermeksürgősségi részlegnek.

Az átadón Prof. Dr. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ápolási igazgatója elmondta, mint sebész főorvos köszönti az ápolókat és szakdolgozókat, hiszen nélkülük nem működhetne az intézmény, nem működne a munka. Hangsúlyozta, kiváló sebészeti osztályt vezethet, ami azért lehetséges, mert az itt dolgozók magas szakmai színvonalon végzik a munkájukat.

Csőre Tamás, az Eurofleet Zrt. stratégiai igazgatója kifejtette, a cég társadalmi felelősségének érzi, hogy ha lehetősége van, segítsen. A pénzadománnyal köszönik meg az itt dolgozók áldozatos munkáját. Azt is remélik, más vállalkozások figyelmét is sikerül a területre irányítani, s ha tudják, követik példájukat.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő, az Eurofleet márkanagykövete is hozott adományokat a kórháznak, a gyermekosztály kis betegeit ajándékozta meg némi játékkal, édességgel.

Az ünnepségen elmondta, azt tudja, milyen hajnalban kelni, küzdeni sokszor olyan célért, amiről azt hisszük lehetetlen elérni, de azt nem tudja, milyen lehet olyan helyen dolgozni, ahol életek múlhatnak egy-egy döntésen, vagy a figyelmen. Elismerését fejezte ki az ápolók és a kórházi szakdolgozók felé, ezért az elhivatottságért.

Kluiber Vilmosné, a díjazottak nevében beszélt. Hangsúlyozta, nem könnyű nap, mint nap mások életéért, gyógyulásáért küzdeni. Nagy örömnek tartja, hogy vannak még olyan emberek, akik észreveszik, hol tudnak segíteni, s elismerik ezt a kihívásokkal teli munkát.

Forrás: gyorplusz.hu
Szerző: Szigethy Teodóra
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.