Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 12. 07:07, szombat | Belföld
Forrás: mti

Húsz év fegyházat kapott az a nő, aki kalapáccsal gyilkolt Érden

Húsz év fegyházat kapott az a nő, aki kalapáccsal gyilkolt Érden

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken első fokon azt a nőt, aki diótörő kalapáccsal megölt egy idős házaspárt 2015 őszén Érden.

A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a nőt nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt húsz év fegyházra, tízezer forint vagyonelkobzásra ítélte és 52 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A vádlott legkorábban a büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlott és családja adósságcsapdába került. H. T. az élettársán keresztül ismerte meg az idős, jónak mondható anyagi körülmények között élő nyugdíjas pedagógus, méhész házaspárt. A nő pénzt akart kérni tőlük, ezért 2015. október 30-án elment az érdi házukba, de a sértettek elutasították kérését. A vádlott indulatba jött és tízszer a nő, négyszer pedig a férfi fejére sújtott a diótörő kalapáccsal.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott családi és egészségi állapotát.

Az ítélet ellen az ügyész életfogytig tartó büntetés kiszabásáért, a vádlott felmentésért, a védője pedig felmentésért, illetve enyhébb ítéletért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.