Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 18. 06:30, hétfő | Helyi

Idegenvezetők Világnapja Győrben

Idegenvezetők Világnapja Győrben

A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői idén újdonsággal is készülnek az Idegenvezetők Világnapjára. Busszal is eljuthatnak az érdeklődők több városrészbe, idegenvezetői kísérettel.

Az idegenvezetők világnapjának története 1985-ig vezethető vissza. Az Idegenvezetők Világszövetsége Egyesületének (WFTGA) első találkozóján vetődött fel az ötlet, hogy az idegenvezetők tiszteletére nemzetközi ünnepnapot hozzanak létre. Elsőként 1990-ben rendezték meg a világnapot.


Magyarországon Budapesten és számos városban szerveznek ez alkalomból ingyenes városnéző programokat, amelyekre az idegenvezetők nem csak turistákat, hanem helyi érdeklődőket is várnak. Különleges élmény, hogy ezen a napon a saját lakóhelyünkön válhatnak turistává és egy kicsit rácsodálkozhatnak értékeikre, amik mellett naponta sétálnak el.


Az esemény fontosságát igazolja, hogy Budapesten a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata, a budapesti idegenvezetők és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje nagy összefogással szervez egy négy napos programot ebből az alkalomból. A rendezvény társszervezője a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. A rendezvény fővédnöke Tarlós István, főpolgármester.
Győrben sem maradnak az érdeklődők program nélkül. Évek óta kíséri nagy érdeklődés az ezen a napon ingyenesen vezetett városnéző programokat.


A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői közel 50 féle tematikus sétát mutattak be az elmúlt években Győrben.

Az idegenvezetői csoport vezetője, Csobayné Pintér Éva 6. éve szervezi és vezeti kollégáival az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február utolsó vasárnapján a már közkedveltté vált ingyenes városnéző programokat. Ebben az évben az 5. Staféta Sétára várják az érdeklődőket. Ezen a városnéző programon az idegenvezetők egymásnak adják a stafétát és hárman adnak ízelítőt a tematikus programkínálatból. 14 órától 17 óráig különböző programokra regisztrálhatnak az érdeklődők.

A résztvevők betekinthetnek az idegenvezetők munkájába is az Idegenvezetők Világnapja alkalmából. Természetesen ebben az évben is "új utak, új élmények" várják a sétához csatlakozókat!


Ebben az évben az Idegenvezetők Világnapjának programjait támogatja Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is, így a már hagyományos Staféta-sétán kívül újdonságként autóbuszos városnézésre és a Városháza Dísztermének látogatására is várják a vendégeket a szervezők.


A program résztvevői találkozhatnak a GyereGyőrbe idegenvezetőivel, Csobayné Pintér Évával, Husz Anikóval és Kauker Bálinttal valamint Sándorfi Róberttel, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztályának vezetőjével és kvízjátékon vehetnek részt. A kvízjáték nyereményeit a turisztikai szakma résztvevői, több szakmai partner ajánlotta fel.
Támogatók: Győr Megyei Jogú Város, Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Győr, Original Balance Kft, Csobay Dániel Fotó, Hotel Konferencia, Látogatóközpont/Tourinform Győr, Hotel Famulus, Rába Quelle Gyógy- Termál és Élményfürdő, Hotel Rába City Center, Hungárium, Lapcom Médiacsoport- Kisalföld, Szent László Látogatóközpont, Info-Turbo/Városszeretők Társasjáték, Hotel Kálvária-Magnólia Spa, Landplan Hotel, Pécsinger Szőlőbirtok, Pannonhalmi Főapátság
A támogatók köre folyamatosan bővül. Tartalmas program kínálkozik erre a vasárnap délutánra a lokálpatriótáknak és a városba érkező turistáknak egyaránt. Még fogadják a szervezők a jelentkezéseket.

Az alábbi programokra fogadjuk a jelentkezéseket:
Kérjük válasszanak a felsorolt programokból és úgy adják le jelentkezésüket!

- 1-es program: 5. Staféta séta 14-15 óráig
- 2-es program: Látogatás a Városháza Dísztermében, ahogy mi szeretjük megmutatni 15.15-16 óráig
- 3-as program: Legyen turista a saját városában! Autóbuszos városnézés 15.15-16 óráig
- 4-es program: Legyen turista a saját városában! Autóbuszos városnézés 16.15-17 óráig

Regisztráció:

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/gyori-seta-az-idegenvezetok-vilagnapjan

idegenvezetes.gyor@mail.com

Fontos információ: A szervezők kérik, hogy honlapjukon, a jelentkezési űrlap legalján a " Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót " pipálja ki és úgy küldje a jelentkezést!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.