Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 31. 11:40, csütörtök | PR

Idei újdonságok a JCB-nél

Idei újdonságok a JCB-nél

A tavalyi 47 új munkagép után, idén 40 új, vagy megújított munkagéppel állt elő a JCB. Mivel képtelenség mindet bemutatni egy fórumon, így csak a legfontosabb újításokat mutatjuk be jelen cikkünkben.

Lánctalpas kotró


A JCB 220X lánctalpas kotró lett az idén bemutatásra kerülő X széria első darabja, amit már 4 éve fejleszt a JCB, de csak most nyerte el végleges formáját. Itt nagyon figyeltek a vezető kényelmére és nem volt utolsó szempont a strapabíró, tömör kialakítás sem. Éppen ezért a vezetőfülke jóval tágasabb, mint az előző széria lánctalpasa esetében, valamint maga a gép is 20 centit nőtt. Ezt az érdeklődők mind megcsodálhatták a sajtótájékoztató keretében, sőt még munkavégzés közben is.

Minikotró


Végre mondhatni teljes lett a paletta a minikotrók tekintetében, mivel itt a 15C-I, a 1,5 tonnás minikotró. A bérleti piac új üdvöskéjétől is sokat várnak, mivel a piac egyik legnépszerűbbje a minikotró család.

Teleskid gumilánccal

A JCB az egyetlen gyártó a piacon, aki kitolható gémes csúszókormányzós rakodót gyárt. A 3TS-8T nevű új Teleskid 4,1 méteres emelési magassággal rendelkezik, amivel 732 kilogrammot tud a magasba emelni. Mindezek mellett egy fontos újítása, hogy gumilánccal is rendelkezik.

Minidömperek

Egy teljesen új, eddig a JCB-től ismeretlen termékcsaláddal is előrukkolt a JCB. Ezek a minidömperek. Egy nagyon fontos szempont ihlette, mivel az építési balesetek jelentős részét ezek a szállítóeszközök okozzák, így jelentősen ráfért egy új család kialakítása. Ezek közül a legkisebb 1, a legnagyobb 9 tonnát nyom. A HI-Víz modell a maga 7 tonnájával a legbiztonságosabb, mivel úgy kerül kialakításra, hogy a gépkezelő képes legyen észlelni egy 1 méter messze lévő, minimum 140 centis tárgyat.


Elektromos gépek és áramfejlesztők


Nem kis meglepetést okozott, mikor kiderült, hogy a JCB tisztán elektromos üzemű gépeket is piacra dob idén, sőt még ennél is jobb, hogy az 1-2 tonnás minikotrók között is sikerült fejleszteni elektromosat. A minikotró kategóriában is folyamatosak a fejlesztések, amelyeknek többek között a 19C-1 E-TEC lett az eredménye. Ez kifejezetten hasznos, ha alagútban vagy kórházak melletti munkálatokra kerülne sor, ahol gondot okoz a hangzavar vagy a széndioxid kibocsátás. Egy töltéssel 4 órát tud üzemelni. Ebből is látszik, hogy az elektromos hajtásé a jövő, így lassan kiszorítják a dízel üzemű motorokat.


Újdonság még a JCB-től az áramfejlesztő, ami a 150-200kVA közötti tartományban mozog, 400 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik, amivel 12 óráig tud üzemelni.

A JCB munkagépek széles választékát találhatják meg a Terra Hungária Építőgép Kft. kínálatában. Segítségükkel minden esetben megtalálják az Önök igényeihez legmegfelelőbb megoldást. Ehhez pedig hozzájárul a megbízhatóság és az elkötelezettség az üzletkötés közben és után egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.