Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 21. 19:57, csütörtök | PR

Ideje, hogy legyen egy okosórád! Így válassz!

Ideje, hogy legyen egy okosórád! Így válassz!

Szükségtelen kütyü vagy valódi megváltás? Mire jó az okosóra? Milyet válassz, ha a vásárlás mellett döntesz? Ezeket a kérdéseket járjuk körül a továbbiakban.

Egyre több csuklón fedezhetünk fel okosórát, illetve egyre többen fedezik fel a bennük rejlő lehetőségeket. Ma már egyre több olyan okosórával találkozunk, amely okostelefon nélkül is önálló szerkezetként működik. Habár ezek jellemzően a felsőkategória termékei, az elmúlt két esztendőben a magas felszereltségű készülékek árszabása sokat változott - természetesen lefelé.

Az okosórák tökéletesen alkalmasnak bizonyulnak, ha egyszerű applikációk futtatására van szükség, bármikor áttekinthetjük a napi teendőinket, egyes készülékek az üzenetek megválaszolását is lehetővé teszik. Rengeteg különböző dologra használhatjuk őket, épp ezért a választást érdemes az életvitelünkhöz igazítani.

Érdemes tudni, hogy a legalapvetőbb funkciók mellett az okosórák számos feladat elvégzésében, illetve folyamat követésében segítségünkre lehetnek. Nagyszerűen nyomon követhetjük a napi tevékenységeinket, edzés során lépésszámlálót, gyorsulásmérőt vagy kalória égetést figyelhetünk, követhetjük az egészségünkkel kapcsolatos tevékenységeinket (pulzusszám, koffeinbevitel, vízfogyasztás), GPS funkciót és zenejátszót is használhatunk.

A kiválasztásnál természetesen nagy figyelmet fordítunk az ár kérdésére is. Az edigital.hu oldalon található okosórák között 10 ezer alatti fitneszkarkötőket és 100 ezer forintot meghaladó okosórákat is találunk. Az árpaletta tehát nagyon széles, érdemes időt szánni a különböző termékek összehasonlítására.

Az ár mellett érdemes figyelembe venni, hogy az okosórát elsősorban sportoláshoz szeretnénk használni, vagy inkább a mindennapok okos kiegészítőjeként tekintünk rá. Érdemes szem előtt tartani, hogy egyes gyártók kifejezetten a sportcélú okosórák gyártásában nyújtanak kiemelkedő minőséget (Fitbit, Polar, Garmin), míg néhány gyártó inkább a hétköznapi igények kielégítését kezeli prioritásként (Apple, Samsung).

A kompatibilitás kérdése mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az okostelefonokkal együtt használt okosórák esetében minden alkalommal figyelnünk kell arra, hogy a készülék kompatibilis legyen a telefonunk operációs rendszerével, ráadásul a verziószámot is figyelembe kell vennünk. Előfordulhat, hogy egy régebbi Android verzió nem felel meg egy új okosóra elvárásainak.
A kiválasztás során ezer tulajdonságot és paramétert figyelembe vehetünk, de néhány fontosabb szempont mellett nem érdemes elhaladnunk csukott szemmel.

Ha tehetjük, válasszunk vízálló készüléket; ezek nem csak abban az esetben jelentenek jó választást, ha óvatlanul szoktunk kezet mosni, hanem egy kiadósabb zápor esetén is védelmet nyújtanak a készülékünk számára. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a „vízállóság” nem minden esetben jelenti azt, hogy úszhatunk is vele a csuklónkon.

Érdemes odafigyelni a vezérlésre is, érintő kijelzőt vagy mechanikus gombokat találunk. A két megoldás között nincs jó és rossz választás. Ki erre esküszik, ki arra… Objektív módon talán annyit jelenthetünk ki, hogy az érintő kijelző a méretekből adódóan kissé nehézkesebb, de tagadhatatlanul gyorsabb vezérlést tesz lehetővé - némi rutin birtokában…

Figyeljünk a dizájnra is, hiszen ez határozza meg, szívesen hordjuk-e minden nap az okosóránkat. Ha átgondolt döntést hozunk, biztosak lehetünk benne, hogy imádni fogjuk ezt a készüléket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt