Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 21. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak listáját, de azért akad változás

Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak listáját, de azért akad változás

Idén is Bill Gates a világ leggazdagabb embere a Forbes listáján, jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin.

A 61 éves üzletember, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a 4. egymást követő évben vezeti a világ leggazdagabbjainak listáját, amelynek élén összesen 18 alkalommal állt az elmúlt 22 évben.

Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője, Bill Gates jó barátja, a harmadikról a második helyre rukkolt előre 75,6 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

Az idei lista harmadik helyére katapultált előre 72,8 milliárd dollárral Jeff Bezos, az Amazon internetes óriáscég 53 éves alapítója és elnök-vezérigazgatója, akinek vagyona 61 százalékkal nőtt egy év alatt sikeresen terjeszkedő cége tőzsdei árfolyama szakadatlan emelkedésének köszönhetően.

A tavaly második, Amancio Ortega, az Inditex textilipari vállalat és a Zara divatárumárka 80 éves alapítója a negyedik helyre csúszott vissza 71,3 milliárdos vagyonával Bezos üstökösszerű előretörése miatt.

Mark Zuckerberg, a Facebook 32 éves alapítója 56 milliárd dollárra becsült vagyont mondhat a magáénak, ezzel az ötödik helyre lépett előre a tavalyi hatodikról. A mexikói Carlos Slimnek, aki 2010 és 2013 között a világ leggazdagabb emberének számított, idén csak a hatodik helyezéshez volt elegendő 54,5 milliárd dollárra becsült vagyona.

A világ húsz leggazdagabb embere között négyen vannak, akik 60 évesnél fiatalabbak, mindannyian az internet mágusai, Bezoson (53) és Zuckerbergen (32) kívül a Google társalapítói, az egyaránt 43 éves Larry Page és Sergey Brin.

A lista 1850 olyan személyt sorol fel, akinek becsült vagyon eléri az 1 milliárd dollárt. A magyar származású Soros György a 33. helyen áll 25,2 milliárd dollárra taksált vagyonnal (tavaly 24,9 milliárdra becsülték befektetéseinek értékét, akkor ez a 23. helyezéshez volt elegendő).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.