Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 27. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Idén is bőkezűen adakoztak a sztárok Cannes-ban

Idén is bőkezűen adakoztak a sztárok Cannes-ban

Leonardo DiCaprio, Dustin Hoffman, David Beckham, Mick Jagger, Nicole Kidman és a 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának zsűritagjai,

köztük Jessica Chastain és Will Smith is részt vett a hagyományos jótékonysági gálán, amelyen az AIDS-elleni kutatások támogatására gyűjtöttek.

Az amfAR Cinema Against AIDS (Film az AIDS ellen) elnevezésű estélyt 24. alkalommal rendezte meg a Liz Taylor által létrehozott alapítvány a cannes-i fesztivál alatt, a közeli Cap d'Antibes egyik luxusszállodájában csütörtök este.

A terrorkészültség és a rendkívüli biztonsági intézkedések miatt az Hotel du Cap-Eden-Rochoz vezető minden utat már kora délután lezárta a francia rendőrség a forgalom elől, kizárólag a gála vendégei, köztük Vanessa Redgrave, Diane Kruger, Milla Jovovich, Eva Longoria és Dionne Warwick énekesnő közelíthette meg a hotelt.

Az AIDS-kutatások támogatására David Beckham árverésre bocsátott egy labdarúgó-mérkőzést, amelyen ő és barátai ellen lehet játszani a párizsi Parc des Princes stadionban. A rendezvény 350 ezer euróért (107,5 millió forintért) kelt el.

Will Smith és Jessica Chastain zsűritagok egy portrésorozatot, George Hurrell fotóművész alkotásait árulták az 1940-es évek hollywoodi sztárjairól, többek között Rita Hayworthről, Marlene Dietrichről, Gary Cooperről. A gyűjtemény 500 ezer euróért (154 millió forintért) kelt el.

Egy 32 különleges ruhakölteményből álló kollekció 3 millió eurós (922 millió forintos) rekordáron talált új gazdát, egy 1958-as gyártású jaguárért 650 ezer eurót (200 millió forintot) fizetett az új tulajdonos.

A jótékonysági szervezet adatai szerint a cannes-i filmfesztivál idején megrendezett tavalyi adománygyűjtésen alig három óra alatt mintegy 22 millió euró (6,7 milliárd forint) folyt be, 1993 óta pedig nagyjából 174 millió eurót (53 milliárd forintot) hagytak ott a sztárok az adománygyűjtő aukción. Idén több mint 18 millió euróval gazdagodhatott az alapítvány a gálán, ahol több száz vendég vett részt.

Az estet Diana Ross koncertje zárta, aki a legsikeresebb számaiból adott elő a sztárokból álló közönségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.