Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Február 08. 15:47, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Anticiklon helyezkedik el Európa keleti felén, ennek köszönhetően a balti államoktól Görögországig nagy területen száraz, napos az idő. A Brit-szigetektől északra markáns ciklon örvénylik, emiatt Észak- és Nyugat-Európa fölött, valamint a ciklonhoz tartozó frontok mentén erősen felhős, sokfelé csapadékos az idő. A ciklon áramlási rendszerében enyhe levegő érkezik a kontinens középső és északi területei fölé, ami továbbra is az ilyenkor megszokottnál néhány fokkal magasabb hőmérsékletet eredményez. Fagypont alatti maximumokat csak Északkelet-Európában mérnek. Délnyugat felől eleinte nedves, majd átmenetileg szárazabb léghullámok érik el kedd estig a Kárpát-medencét. Erős déli áramlás következtében tavaszi hőmérséklet alakul ki.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Eleinte többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet. Északkeleten többfelé, másutt szórványosan, éjszaka főként keleten várható eső. Kedden az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Több felhőre inkább északon és keleten van kilátás, helyenként még kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az esti órákban nyugat felől megvastagszik a felhőzet. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, hétfőn a Kisalföldön, kedden a Dunántúl nagy részén viharos lökések is várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 11 és 17 fok között alakul, északkeleten ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.