Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 21. 12:41, péntek | Külföld
Forrás: Eurocomm-PR

Impozáns fény-show Bécs szívében

Impozáns fény-show Bécs szívében

Lélegzetelállító fények, monumentális épületek, gyönyörködő tekintetek - idén október 21-23. között kerül megrendezésre a bécsi fény-show, a Wien Leuchtet.

A tavalyi év óriási sikere után a videó, a diavetítés, a fény- és a hangjáték impozáns összjátékát kihasználva a Bécsi Szépművészeti Múzeum és a Bécsi Természettudományi Múzeum homlokzata ismét színes fényárba borul.

A tavalyi, közel 70.000 látogatót vonzó „Wien Leuchtet” fény-show sikerét követően az osztrák főváros idén újra színes fénykavalkáddal várja az érdeklődőket. A Mária Terézia téren található múzeumok egy hétvégén keresztül ismét pompás színekben fognak tündökölni sötétedés után.

wien_fényshow

A 3D video mapping technikával kivetített videójelenetek első részében a Bécsi Természettudományi Múzeumban található éjszakai állatokat ismertetik meg a nézőkkel, míg a vetítés második felében pedig a Szépművészeti Múzeum meghatározó festményei, szobrai és egyéb műalkotásai elevenednek meg. A két épületet pedig egy földre vetített kép köti össze, a téren sétálgató nézőket is a vetítés részévé téve.

Ezen kívül számos művészi installációval, hangkollázsokkal és fényeffektusokkal, valamint a szökőkutakra vetített kisebb fényjátékokkal is várják a szervezők a látogatókat. A show mindhárom napon 19 óra körül kezdődik és éjfélig tart.

Címkék: bécs, fényshow, wien

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.