Városlista
2017. augusztus 19, szombat - Huba

Hírek

2017. Augusztus 11. 08:07, péntek | Helyi

Ingatlanvásárlás: Megtakarítások és költségek

Ingatlanvásárlás: Megtakarítások és költségek

Előbb vagy utóbb mindenki szeretne elköltözni otthonról, vagy az albérlet helyett saját lakást vásárolni.

Ezt sokan gondosan, évekkel az álomotthon megvétele előtt eltervezik. Spórolnak és befektetnek, hogy a kívánt határidőre be tudjanak költözni új otthonukba. Érdemes már egészen fiatalon elkezdeni a takarékoskodást, akár az egyetemi évek alatt, hogy később könnyebb legyen elindulni a lakásvásárlás útján. Manapság számos lakáscélú megtakarítási forma ismert. A szakértők személyre szabott tájékoztatást nyújtanak a lehetőségekről, felmérik az egyén igényeit és ahhoz igazítják a konstrukciókat. A legvonzóbb oldala pedig az, hogy nem kell túl nagy összegekben gondolkodni.

Mindössze néhány ezer forintos havi megtakarítás pár év múlva nagyon jól jöhet akár új, vagy felújítandó lakás vásárlása esetén. Amennyiben a vevő nem tudja önerőből kifizetni a lakás árát, a megtakarítása mellé kedvezményes hitelt is igényelhet.

Az ingatlanvásárlás esetén nem csak a vételárral kell számolni, további költségek is terhelik a vevőt. Az illetéken és az adón felül a tulajdoni lap kiváltása, az ügyvéd munkadíja, valamint hitelügyintézés esetén egyéb tranzakciós díjak fognak felmerülni plusz költségként.

Ingatlanvásárlás előtt pontosan határozzuk meg azt a költségkeretet, amelyből nem csak magát az ingatlan vételárát, hanem a mellette felmerülő plusz kiadásokat is gond nélkül fedezni tudjuk!

Ezek érdekelhetnek még

2017. Augusztus 12. 23:00, szombat | Helyi

Tájékoztatták az iskolaigazgatókat a büfékben árusítható termékekről

Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről - közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön, Budapesten.

2017. Augusztus 11. 14:46, péntek | Helyi

Főnök vs. Vezető

Örök kérdés a cégek életében, hogy vajon milyen a jó felettes? Főnök vagy vezető? Mi a különbség?

2017. Augusztus 11. 12:46, péntek | Helyi

Vihar - Több mint huszonötezer háztartásban nincs áram Nyugat-Dunántúlon

Több mint huszonötezer háztartásban még szünetel az áramszolgáltatás a csütörtök esti vihar miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében,

2017. Augusztus 11. 11:41, péntek | Helyi

Célkeresztben az idegen nyelvű állásinterjúk

Nyelvtudást igénylő munkakörök esetében elengedhetetlen felmérni a jelölt nyelvtudásának szintjét.