Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Augusztus 11. 08:07, péntek | Helyi

Ingatlanvásárlás: Megtakarítások és költségek

Ingatlanvásárlás: Megtakarítások és költségek

Előbb vagy utóbb mindenki szeretne elköltözni otthonról, vagy az albérlet helyett saját lakást vásárolni.

Ezt sokan gondosan, évekkel az álomotthon megvétele előtt eltervezik. Spórolnak és befektetnek, hogy a kívánt határidőre be tudjanak költözni új otthonukba. Érdemes már egészen fiatalon elkezdeni a takarékoskodást, akár az egyetemi évek alatt, hogy később könnyebb legyen elindulni a lakásvásárlás útján. Manapság számos lakáscélú megtakarítási forma ismert. A szakértők személyre szabott tájékoztatást nyújtanak a lehetőségekről, felmérik az egyén igényeit és ahhoz igazítják a konstrukciókat. A legvonzóbb oldala pedig az, hogy nem kell túl nagy összegekben gondolkodni.

Mindössze néhány ezer forintos havi megtakarítás pár év múlva nagyon jól jöhet akár új, vagy felújítandó lakás vásárlása esetén. Amennyiben a vevő nem tudja önerőből kifizetni a lakás árát, a megtakarítása mellé kedvezményes hitelt is igényelhet.

Az ingatlanvásárlás esetén nem csak a vételárral kell számolni, további költségek is terhelik a vevőt. Az illetéken és az adón felül a tulajdoni lap kiváltása, az ügyvéd munkadíja, valamint hitelügyintézés esetén egyéb tranzakciós díjak fognak felmerülni plusz költségként.

Ingatlanvásárlás előtt pontosan határozzuk meg azt a költségkeretet, amelyből nem csak magát az ingatlan vételárát, hanem a mellette felmerülő plusz kiadásokat is gond nélkül fedezni tudjuk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.