Városlista
2018. január 16, kedd - Gusztáv

Hírek

2017. Augusztus 11. 08:07, péntek | Helyi

Ingatlanvásárlás: Megtakarítások és költségek

Ingatlanvásárlás: Megtakarítások és költségek

Előbb vagy utóbb mindenki szeretne elköltözni otthonról, vagy az albérlet helyett saját lakást vásárolni.

Ezt sokan gondosan, évekkel az álomotthon megvétele előtt eltervezik. Spórolnak és befektetnek, hogy a kívánt határidőre be tudjanak költözni új otthonukba. Érdemes már egészen fiatalon elkezdeni a takarékoskodást, akár az egyetemi évek alatt, hogy később könnyebb legyen elindulni a lakásvásárlás útján. Manapság számos lakáscélú megtakarítási forma ismert. A szakértők személyre szabott tájékoztatást nyújtanak a lehetőségekről, felmérik az egyén igényeit és ahhoz igazítják a konstrukciókat. A legvonzóbb oldala pedig az, hogy nem kell túl nagy összegekben gondolkodni.

Mindössze néhány ezer forintos havi megtakarítás pár év múlva nagyon jól jöhet akár új, vagy felújítandó lakás vásárlása esetén. Amennyiben a vevő nem tudja önerőből kifizetni a lakás árát, a megtakarítása mellé kedvezményes hitelt is igényelhet.

Az ingatlanvásárlás esetén nem csak a vételárral kell számolni, további költségek is terhelik a vevőt. Az illetéken és az adón felül a tulajdoni lap kiváltása, az ügyvéd munkadíja, valamint hitelügyintézés esetén egyéb tranzakciós díjak fognak felmerülni plusz költségként.

Ingatlanvásárlás előtt pontosan határozzuk meg azt a költségkeretet, amelyből nem csak magát az ingatlan vételárát, hanem a mellette felmerülő plusz kiadásokat is gond nélkül fedezni tudjuk!

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 15. 15:40, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Borkai Zsolttal és az Audi vezetőségével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt munkamegbeszélést folytatott Peter Kösslerrel, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjával és Achim Heinflinggel, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökével a Parlamentben.

2018. Január 15. 15:30, hétfő | Helyi

Arany Kotta Díjjal köszönt el a Doktor Zsivágó

A közönség vastapssal, a társulat pedig Arany Kotta Díjjal búcsúztatta vasárnap a Doktor Zsivágó utolsó előadását.

2018. Január 15. 15:00, hétfő | Helyi

Ma 75 éves Jordán Tamás színművész

1943. január 15-én született Győrben Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari – díjas színművész, Érdemes Művész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, főiskolai docens.

2018. Január 15. 07:00, hétfő | Helyi

Ördög Nóra kapta az " Év Médiaszemélyisége " díjat - Jubileumi Médiabál Győrben- Fotók

Szombat estétől vasárnap hajnalig tartott a 15. jubileumi Médiabál a Győri Városi Egyetemi Csarnokban.