Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2010. Április 25. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ingyen ebéd a rászorulóknak – 20 ezer gyermek éhezik hazánkban

Ingyen ebéd a rászorulóknak – 20 ezer gyermek éhezik hazánkban

Ingyen ebéddel segíti a rászoruló családok iskolás gyermekeit egy tatabányai étterem. A vendéglő tulajdonosa szponzorokat gyűjtött az akcióhoz és felajánlotta, hogy tanítási napokon térítésmentesen biztosít melegétkezést azoknak a k

Húsleves és székelykáposzta volt a menü abban a bánhidai étteremben, ahol pénteken 21 diák ehetett meleg ételt délben. Az étterem tulajdonosa szerint egyre több a rászoruló család és az éhes kisgyerek. Sokan csak az iskolai menzán esznek meleg ételt egy nap. Saller Gyula ezért támogatók után nézett, és társaival együtt megszervezték a diákok napi étkeztetését.


„Jót cselekedni szerintem evidens dolog, főleg, ha valaki meg is teheti. Elég szívszorító az, amikor a hátsó ajtó felől bekopog valaki, hogy főnök úr, négy gyermekem van, nem tudom őket etetni, keressen már valamit" - mondta el Saller Gyula.

A bánhidai Jókai Mór Általános Iskolában egy év alatt megduplázódott az ingyenes étkeztetési támogatásra jogosult tanulók száma. Pálfi Enikő igazgató azt mondja: olyan diákok veszik igénybe az éttermek segítségét, akik még nem jogosultak az ingyenes étkeztetésre, de szüleik már képtelenek a 400 forintos napi menzadíjat kifizetni.


A Gyermekétkeztetési Alapítvány adatai szerint 20 ezer gyermek éhezik ma Magyarországon, 130 ezren pedig alultápláltak.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 18:15, vasárnap | Belföld

Többfelé rossz a levegő minősége

Országszerte többfelé rossz a levegő minősége az ózonkoncentráció emelkedése miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-t.

2019. Április 21. 18:15, vasárnap | Belföld

Több hektáron kigyulladt az aljnövényzet Soroksáron

Több hektáron kigyulladt a bokros-fás, bozótos aljnövényzet vasárnap délután Budapest XXIII. kerületében, a tüzet körülhatárolták, senki sem sérült meg - közölte a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

2019. Április 21. 15:02, vasárnap | Belföld

Elkezdődött a balatoni hajózási szezon, a fejlesztéshez állami forrásokat várnak

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban

2019. Április 21. 13:31, vasárnap | Belföld

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája

Öt fővárosi művészmozi 14 termében rendezik meg május 17-én este 6 órától másnap reggel 6 óráig az idei Artmozik éjszakáját.