Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2019. Május 16. 13:53, csütörtök | Külföld

Ingyenes lehet a szállás Elba szigetén

Ingyenes lehet a szállás Elba szigetén

Elba szigetén ingyen szállást kínálnak aznapra az odalátogató turistáknak, ha a napközben több mint két órán át esik az eső.

A sziget turisztikai hivatalának „Elba No Rain” kampánya keretében kínált kedvezmény jól hangzik ugyan, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy Elba szigetén tavaly júniusban és júliusban egyetlen esős nap sem volt.

Augusztusban is csupán két nap esett, és összesen 41 mm csapadék hullott. A szigeten tavaly a legesősebb hónap az október volt, amikor összesen hét esős napot számoltak az Olaszországhoz tartozó szigeten.

A turisztikai hivatal szerint akár veszteségeket is elkönyvelhetnek, mégis úgy döntöttek, hogy elindítják az akciót. Szívesen vennék, ha a turisták legalább a borús napokon nem a tengerparton töltenék az időt, hanem felkeresnék azokat az egyéb turisztikai látványosságokat, amelyeket a sziget kínál. Ilyen például a Napóleonnak a szigeten eltöltött fogságát bemutató múzeum, valamint a szőlőültetvények közelében a borkóstolási lehetőségek.

Forrás: turizmus.com

Fotó: pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 14:06, vasárnap | Külföld

Kifulladni látszik a sárgamellényes mozgalom Franciaországban

A korábbiaknál jóval kevesebben, csak mintegy háromezren vonultak utcákra a kormány intézkedései ellen tiltakozva sárga láthatósági mellényben szombaton Franciaországban.

2019. Május 26. 13:10, vasárnap | Külföld

Hatalmas földrengés rázta meg Perut

8-as erősségű földrengés rázta meg Peru északi régióját. A rengést Limától Kolumbiáig érezni lehetett.

2019. Május 26. 09:50, vasárnap | Külföld

Több mint hét tonna kannabiszt foglalt le a francia vámhatóság egy motorcsónakon

A francia vámhatóság 7,4 tonna kannabiszt foglalt le a Földközi-tengeren egy hajón - közölte Max Ballarin, a francia vámszolgálat Földközi-tengeren illetékes részlegének vezetője szombaton Toulonban.

2019. Május 26. 08:26, vasárnap | Külföld

Több uniós tagállamban is kötelező a választás

Magyarország mellett húsz másik uniós tagállamban is megkezdődtek vasárnap az európai parlamenti (EP-) választások.