Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 01. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Zoo Győr

Majális az állatkertben - Irány Ausztrália! Átadásra került az ausztrál bemutató

Majális az állatkertben - Irány Ausztrália! Átadásra került az ausztrál bemutató

Ma a Xantus János Állatkert a Város és a régió leglátogatottabb, legkedveltebb kulturális és idegenforgalmi létesítménye.

Az állatkertet évről-évre egyre többen keresnek fel, 2015-ben 150 ezer látogatót fogadott. A vendégek több , mint 30 % -a külföldi turista, és sokan keresik fel a kertet Magyarország egyéb területéről is.

Mivel Győr városa kapta meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének jogát, 2017-es év emlékezetes időszak lesz a győri emberek számára. A fesztivál sikeres lebonyolítása hatalmas feladat, de további elismerést hozhat a Városnak.

A Xantus János Állatkert 2017-ben hasonló feladatot vállal magára. Az Állatkert jogelődje a Május 1. Kultúrpark, 1967. május 1-jén nyitotta meg kapuját. Az Állatkert 2013 és 2017 között egy öt éves fejlesztési koncepciót dolgozott ki arra, hogy méltóképpen ünnepelhesse meg 2017. május 1.-jén, fennállásának 50. évfordulóját. A fejlesztési program összköltsége több száz millió forint, melynek felét a Tulajdonos Győr város biztosította.

Az elmúlt két évben a fejlesztési program jó pár állomása, mint a szudáni bemutatótér, az átalakított közösségi terek, étterem , baba mama szoba, Zarzura az elveszett oázis interaktív szudáni játszótér, és több megújult állatkifutó már megvalósult.

Az immerzió a kémia nyelvén különböző anyagok egymásba merülését, oldódását jelenti. Az állatkerti világban egy immerziós kifutóban a látogatók és a bemutatott állatok közös térben mozoghatnak és szórakoztathatják, ismerhetik meg egymást.

2017-es év a győri állatkert életében a „Kalandra be” szlogen jegyében telik. Az immerziós szarvas bemutató sikerén felbuzdulva az állatkert 04.28-án nyitja meg az Ausztrál bemutató kapuit.

A látogatók bemehetnek a kenguruk közé, és a kijelölt sétaúton szabadon közlekedhetnek a kifutóban, miközben rácsok és villanypásztorok nélkül figyelhetik meg az állatokat. A farm poros verandája kopott kerti „ szélerőműve” teszi teljessé az ausztrál vidék látványát. A falakat eredeti ausztrál őslakos motívumok díszítik, illetve a kihelyezett információs tábláknak köszönhetően, a látogatók megismerhetik Ausztrália történetét, állatvilágát, az őslakosok életét és művészetét is.

A szomszéd kifutó szintén megújult, Ausztrália jellegzetes futómadarai az emuk tekinthetők meg, így válok teljessé az Ausztrál látkép.

FOTÓ: Zoo GYőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.